WVV’34 geeft weinig weg in Glanerbrug

WVV’34 boekte zondagmiddag in Glanerbrug tegen vv Eilermark de kleinst mogelijke overwinning: 1-0 door een doelpunt van Wouter Horstink. Over 90 minuten gaf het misschien één kans weg, daarentegen had WVV er met name in de eerste helft een paar kunnen maken.

Beide teams bleven hoog staan om de tegenstander de opbouw te beletten. Eilermark bleef voetballen in de laatste linie, waarbij WVV in de eerste helft een aantal keren had kunnen profiteren bij de momenten van druk zetten.
WVV kende veel onnodige slordigheden in de passing voor rust en had moeite met de compacte speelwijze van Eilermark. Gelijk met een crosspass de ruimte achter de laatste linie pakken met bewegen in de breedte voorin, was misschien beter geweest.

Toch waren zoals vermeld de kansen voor de groen gelen voor rust. Toch was de ruststand 0-0.

Invaller Gijs Pierik in actie

Tweede helft
Na rust creëerde WVV aanvankelijk weinig, tot de 58e minuut. Martijn Baas werd diep gestuurd en wist met een feilloze pass de inlopende Wouter Horstink te bereiken. Deze rondde dit cadeautje fraai af.

Kort daarop kreeg Eilermark zijn beste, en misschien wel enige  kans van de wedstrijd maar er werd van dichtbij over gekopt.

Eilermark was niet in staat om iets van een slotoffensief in te zetten; WVV’34 hield voldoende mensen achter de bal en kwam niet meer in problemen. Lars Aarnink had de wedstrijd in het slot kunnen gooien in de 88e minuut, maar hij schoot naast.

En ook Robin Rikkert had in de extra tijd de 0-2 op de schoen. De keeper ging mee in het 16-metergebied van WVV en was niet op tijd terug: Hij raakte echter de paal.

vv Eilermark – WVV’34 0-1