WVV’34 naar Borculo: “De keeperswissel gesprekstof heeft opgeleverd’

Hoe zwaar weegt de afwezigheid van aanvoerder remi Leferink?

WVV’34 zit in een moeilijke fase waarbij blessureleed de boventoon voert. Maar liefst drie keepers geblesseerd als je Lars Escher meerekent waarbij de oplossing om een 41-jarige doelman weer terug te halen veel gespreksstof heeft opgeleverd.
Daarbij raakt naast sterkhouders Dani Morsink en Remi Leferink ook de topscoorder van de openingsfase, Randy Smit uit de running met een ernstige knieblessure.

Trainer Niki Leferink, hoe kijk jij hierop terug en hoe zie jij de start van het seizoen.  Is dit een moment om Robin Rikkert te benaderen?
“Ja het moge duidelijk zijn dat, door het wegvallen van Remi en Robin na vorig seizoen en alle blessures in het begin van dit seizoen, het een pittige fase is. En dan allereerst voor de jongens die het betreft. Randy zo geblesseerd zien raken was moeilijk. We zijn een hechte groep dus dat doet iets met iedereen. We voelen nu heel sterk dat de groep juist voor hun een goed seizoen wil neer zetten. We zijn nog maar 3 wedstrijden onderweg dus de ranglijst zegt nog niet zoveel. Deze nieuwe situatie moet logischerwijs nog ff settelen. Gelukkig hebben alle spelers die we ter beschikking hebben vorig seizoen in de nacompetitie laten zien dat we terecht veel vertrouwen in hun hebben”.

Keeperswissel

“Dat de keeperswissel gesprekstof heeft opgeleverd geeft aan hoeveel betrokkenheid er is vanuit de supporters en hoe graag ze willen dat WVV het goed doet. Deze keuzes zijn niet altijd makkelijk, maar zijn in goed overleg gemaakt”.

Reünie staat na drie wedstrijden eveneens op 1 punt, maakt dat de wedstrijd extra belangrijk? 
“De wedstrijd van zondag is net als alle andere 22 wedstrijden die daarna nog komen heel belangrijk voor ons in onze nieuwe samenstelling. De mensen die de wedstrijden tot nu toe gezien hebben weten dat we ook zomaar 4 of zelfs 5 punten hadden kunnen hebben. In voetbal zit dat soms dichtbij elkaar. Na de winterstop kunnen we pas zeggen wat reëel is voor deze groep. We gaan door met ons teamproces en proberen daarnaast zoveel mogelijk plezier te hebben. 3 punten zondag gaat daar zeker bij helpen”.

 

In de heenwedstrijd van afgelopen seizoen op zondag 5 november 2023 was hij er nog bij: Robin Rikkert