WVV’34 krijgt lesje in effectiviteit en verliest van Wijhe’92

WVV’34 heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-2 verloren van Wijhe’92. Bij rust keek de ploeg van Niki Leferink aan tegen een 0-1 achterstand, hetgeen na rust niet meer werd goedgemaakt.
De Hengeveldenaren begonnen het duel voortvarend. Niets wees erop dat het een moeilijke middag zou gaan worden, want vooral de eerste 20 minuten moest Wijhe alle zeilen bijzetten om de aanvalsmachine van WVV’34 te kunnen afremmen. Dit duurde tot de 27e minuut, toen Wijhe in een tegenaanval in vrijwel hun eerste kans de 1-0 wist binnen te prikken. De thuisploeg leek van de leg en het geloof bij de gasten groeide. Hoewel de ploeg uit Wijhe zelf weinig creëerde, had het weinig te duchten van de aanvallen van WVV’34. Met een 1-0 stand gingen beiden de rust in.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. WVV’34 had veelal de bal, maar wist de juist eindpass niet te geven. Daarbij moet worden aangegeven dat het centrale duo spits Thomas Wegdam goed in de tang had en hij weinig in stelling kon worden gebracht. Of het ontbreken van routiniers Gijs Pierik en Robin Rikkert meespeelde, dat is lastig te zeggen maar kan zeker een van de oorzaken zijn van het matige spel van WVV’34 op deze zonnige middag.

In de 52e minuut liet Wijhe aan de Hengeveldenaren zien hoe je met kansen omgaat. Zij maakten de 2-0 en parkeerden vervolgens de spreekwoordelijk bus voor het doel. Het laatste half uur resulteerde na enkele wissels aan Hengeveldse zijde vooral in pompen of verzuipen, maar het was een middag dat de treffer niet wilde vallen. Onder meer Thomas Wegdam en Wouter Horstink kregen nog grote mogelijkheden, maar zij waren onzorgvuldig in de afronding.

Heel diep in blessuretijd was het nog invaller Stan Aaarnink die in de kluts voor het doel de bal nog wist binnen te werken, maar een minuut later blies de goed fluitende leidsman voor het laatst op zijn fluit. WVV’34 verliest van Wijhe en kan zich de komende week eens goed achter de oren krabben welke ambitie het dit seizoen nog heeft.

Remi Leferink over het duel: “We wisten het overwicht niet uit te drukken in de score. Kansen genoeg gehad, en Wijhe had aan 2 momenten genoeg. Erg zuur, we hebben de rug wel gerecht na de zeperd van vorige week, alleen heeft het niks opgeleverd.”

Opstelling WVV’34: Tom Pierik, Tom Brummelhuis, Remi Leferink, Luuk Lentelink, Gijs Brummelhuis, Barten Tijhof, Tom Grobben, Dani Morsink, Wouter Horstink, Thomas Wegdam, Mahmoud Jaafil