WVV’34 met opgeheven hoofd uit de beker: “Zeker niet weggespeeld”

W.V.V.’34 heeft woensdagavond tegen DTS’35. De heren uit Ede hadden afgelopen zondag al mannen vooruit gestuurd om de Hengeveldenaren aan het werk te zien. Ze namen het dus niet lichtzinnig op, ondanks dat de heren in het blauw-wit twee niveaus hoger actief zijn.
Vanaf de eerste minuut liet WVV’34 zien dat het absoluut niet gekomen was om achterover te hangen en te gokken op de counter. In de eerste twintig minuten was het dan ook de bovenliggende partij. Tot grote kansen kwam het echter niet en vanaf dat moment kwam DTS’35 in de wedstrijd. Aan vrijwel alle balcontacten was te zien dat WVV’34 een goed ingespeelde ploeg op bezoek had. Voor rust werd er echter niet gescoord en slechts één grote kans werd geproduceerd en kwam op naam van DTS’35. De vandaag opgestelde Kevin Smit was echter alert en verwerkte het schot op keurige wijze.

Na rust leek het erop dat DTS’35 had besloten het tempo op te voeren en zo de Hengeveldenaren kapot wilde spelen. Hoewel het kapot spelen niet lukte, kwamen ze wel tot drie goals. De eerste treffer kwam voort uit een ongelukkig veroorzaakte penalty in de 56e minuut. Stan Aarnink maakte hands waardoor de bal op de stip ging. De tweede treffer viel niet veel later. In de 65e minut werd de rechtsbuiten die opvallend veel ruimte kreeg snel in stelling gebracht. Hij faalde vervolgens niet en werkte keurig af in de bovenhoek. WVV’34 ging in de resterende twintig minuten op zoek naar de aansluitingstreffer en zocht met lange ballen op de fysiek sterke Gijs Pierik en Thomas Wegdam in de punt naar de laatste hoop. Deze was echter geheel vervlogen toen in de 88e minuut een bal achterin bij WVV’34 niet tijdig verwerkt kon worden. De gastheren waren er als de kippen bij om binnen te prikken. Geknokt, maar verloren door Niki Leferink en zijn mannen. Een goede les voor het slot van de competitie waar WVV’34 zeker op voort kan borduren en dan ook terecht met een luid applaus van het veld ging.

Aanvoerder van WVV’34 Remi Leferink na afloop. “Het eerste uur waren we zeker gelijkwaardig, vooral het eerste half uur waren we erg goed. Helaas kregen we een ongelukkige penalty tegen door een handsbal en werd één fout in de opbouw afgestraft. Je weet dat het dan lastig wordt. Op het eind viel de 0-3 voor de statistieken, maar we zijn zeker niet weggespeeld. We kunnen met trots terugkijken op deze bekercampagne en we hebben vandaag met de middelen die we hadden een hele puike wedstrijd op de mat neergelegd.” Met de middelen doelt Remi op schorsingen en geblesseerden.

Opstelling WVV’34: Kevin Smit, Gijs Brummelhuis, Luuk Lentelink, Remi Leferink, Tom Brummelhuis, Tom Grobben, Gijs Pierik, Stan Aarnink, Mahmoud Jaafil (66e Barten Tijhof), Thomas Wegdam, Wouter Horstink (81e Salah Ouda).