WVV’34 ontvangt koploper MVV’29: ‘In vele gevallen wint het beste team, niet de beste elf spelers’

Aankomende zondag staat de topper uit de 3e klasse C op het programma: WVV’34 – MVV’29. Dat betekent de nummer 2 tegen de nummer 1 op de ranglijst. WVV’34 heeft na 16 speelrondes 32 punten verzameld, zes minder dan de koploper uit Mariaparochie. Hoewel de competitie nog 10 speelronden duurt, kunnen we eigenlijk al wel stellen dat WVV’34 alleen bij een overwinning nog enigszins mag hopen op het kampioenschap. Wanneer het realisme doordringt moeten we concluderen dat MVV’29 vrij weinig laat liggen en er een wonder moet gebeuren dat de zwartwitten het kampioenschap nog uit handen gaat geven. Een overwinning zal wel belangrijk zijn in de strijd om de periodetitel, waar WVV’34 samen met sv Delden bovenaan staat.

De heenwedstrijd op 23 oktober was een wedstrijd van: ‘MVV was simpelweg beter’en ‘WVV was niet in staat om een vuist te maken’.
Een uitermate omstreden strafschop maakte een einde aan alle illusies bij WVV. Dani Morsink:

“De uitwedstrijd was inderdaad een lastige wedstrijd, wij kwamen niet in ons eigen spel en werden voornamelijk in de eerste helft afgetroefd door MVV’29. Dat deden zij ook gewoon goed destijds. De 2e helft scoorden wij snel en hadden we wat meer controle zonder ons eigen niveau te halen. Ondanks dat hadden we zicht op een resultaat, alleen dat glipte uit handen door een foute beslissing van de scheidsrechter vlak voor tijd. Dat was toen erg zuur.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd spelen we vertrouwd op ons eigen kunstgras, dus moeten wij ook sneller in ons eigen spel komen. Door wisselende samenstellingen in verband met vakanties hebben we de afgelopen weken toch alle punten weten te pakken, waaruit blijkt dat ons collectief sterk is en wij van daaruit ten strijde moeten trekken. In vele gevallen wint het beste team en niet de beste elf spelers. Dat zal de sleutel tot succes zijn in dit ontzettend belangrijke duel.

Het duel begint op sportpark Rupertserve begint aankomende zondag om 14.00 uur. Hieronder de stand: