WVV’34 ontvangt Trias: “Hoe we de 3 punten pakken maakt in deze fase van de competitie niet meer uit”

Op de foto de wedstrijd van zondag 3 april 2016 met Hamoudi Jaafil in actie. Rechts Gijs Pierik

WVV’34 speelt morgen een thuiswedstrijd en wel tegen FC Trias uit Winterswijk, alwaar op 10 december een 1-0 nederlaag werd geleden. WVV’34 bezet momenteel de derde plek en heeft een het recht op nacompetitie nog in eigen hand. Een periode zal het niet meer winnen, het staat bijvoorbeeld 9e in de derde periode!  Maar wordt het tweede in de eindklassering, dan is de nacompetitie in ieder geval behaald. Na FC Trias zijn er nog twee wedstrijden te gaan:
Reutum uit en Delden thuis, tegen de laatstgenoemde is het een rechtstreeks duel in eigen huis om plek twee; als de Wegdammers de komende twee wedstrijden goed door weten te komen. Dani Morsink over de wedstrijd van morgen:

“Voor zondag is het belangrijk om thuis met een zeer hoge intensiteit FC Trias te bespelen. Hoe we de 3 punten pakken, dat maakt in deze fase van de competitie niet meer uit”.

Jullie hebben het behalen van nacompetitie in eigen hand, de laatste drie seizoenen is het telkens in het zicht van de haven gestrand. Waarom gaat het dit seizoen wel lukken?”
“In de afgelopen jaren was het  inderdaad zuur en ongelooflijk dat we geen nacompetitie hebben gehaald. Maar ik denk dat het goed is om nu vooruit te kijken en wedstrijd per wedstrijd te kijken wat er nodig is om te winnen. Hierin hebben we geluk dat de selectie bijna weer compleet is”.

Waar hebben jullie het tot nu toe het meest laten liggen denk je?
“Deze vraag lijkt me niet goed om te beantwoorden. Geen zwaktes op straat gooien”.

Een stukje geschiedenis
‘Op de foto’s de wedstrijd van zondag 3 april 2016. WVV’34 heeft dat duel tegen FC Trias met 3-2 gewonnen. In de tweede minuut was het al raak voor de thuisclub. Justin Alferink veroverde de bal. In de daaropvolgende aanval was het Hamoudi Jaafil die met een fraaie lob de verre hoek wist te vinden. 1-0.

WVV'34 nog met Bas Assink, Wouter Roescher en Justin Alferink in de gelederen

WVV’34 zette de goede lijn door en in de 23e minuut was het routinier Bas Assink die met een fraaie steekpass Wouter Horstink diep stuurde. Wouter Horstink rondde vervolgens fraai af, diagonaal in de verre hoek. Tot op dat moment had WVV’34 de wedstrijd onder controle en had doelverdediger Wouter Assink nagenoeg niets te doen.

De derde treffer was wederom van Wouter Horstink, waardoor de marge werd teruggebracht tot twee. Stan Aarnink bracht de bal op en zet voor op Hamoudi die Wouter bediende. In de kluts speelde deze zich vrij en rondde goed af in de verre hoek’.

Zondag 12 mei: 14.00 uur WVV’34 – FC Trias
Sportpark Rupertserve
Scheidsrechter E.A.B. Reijers

De stand: