WVV’34 op wilskracht voorbij VDZ: “Op naar Delden!”

WVV’34 heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-0 gewonnen van VDZ uit Arnhem. De nummer drie uit de derde klasse B werd met moeite verslagen in een zonnig Hengevelde.

De thuisploeg, die sterkhouders Robin Rikkert, Wouter Horstink en Remi Leferink moest missen, begon voortvarend aan het duel. Met enkele fraaie aanvallen werd de toon gelijk gezet. Dit resulteerde al na 10 minuten dan ook in de dik verdiende 1-0 gemaakt door Lars Aarnink. WVV’34 wist de marge niet uit te breiden en het tweede deel van de eerste helft wist VDZ de rug te rechten. Op het kunstgras in Hengevelde werden steeds meer goede aanvallen opgezet, maar tot scoren kwamen ze voor rust niet. WVV’34 schoot zichzelf wel in de voet op slag van rust. Doelpuntenmaker Lars Aarnink liet zich de kop heel even gek maken en trapte na. De matig fluitende arbiter Leushuis had het hier bij het rechte eind: een rode kaart.

Na rust zat er voor Niki Leferink en zijn mannen weinig anders op dan de rijen gesloten houden en gokken op een uitval om misschien de marge wel te verdubbelen. VDZ probeerde het vooral door via de vleugels de bal ‘erin te gooien’. Geen verstandige keuze, want de luchtmacht van Hengevelde gaf thuis vandaag. Ook doelman Tom Pierik wist menig voorzet onschadelijk te maken door goed te timen bij hoge ballen.

Thomas Wegdam kreeg na een fraaie solo van Tom Grobben nog de kans van zijn leven (foto onder), maar de 1 op 1 kans was niet aan hem besteed, de keeper deed goed zijn werk.

Tom Pierik was na afloop opgelucht en kijkt uit naar de volgende tegenstander, SV Delden: “Zeg dat wel wat een wedstrijd. Het was vechten en overleven en dat hebben we fantastisch gedaan als team. Als je de kansenverhouding bekijkt zijn we de terechte winnaar, heb op twee buitenspelgoals na maar twee keer een bal op goal gehad. Wij zelf hadden meer echte scoringskansen. Maar qua balbezit hadden zij misschien wel 70% de bal, omdat we met een man minder moesten na de rode kaart van Lars. Al met al een puike teamprestatie, op naar Delden!”.