WVV’34 speelt in slotfase gelijk tegen Trias: “Uiteindelijk tevreden met punt”

WVV’34 heeft zondagmiddag onder een stralende zon gelijk gespeeld tegen Trias. Beide teams moeten haast wel ontevreden van het veld zijn gestapt. De thuisploeg omdat ze vrij weinig weggaven en pas in de slotfase op gelijke hoogte kwamen en tevens twee punten verspelen. De gasten omdat ze in blessuretijd twee punten verspelen nadat ze een uur op voorsprong hebben gestaan. Dan zou je zeggen dat je koste wat kost de winst over de streep moet trekken. Het werd een puntendeling waar beide teams het simpelweg mee moeten doen.

In het begin van het duel leek het even of beide teams last hadden van de warmte en de krachten wilden sparen. Beide teams kregen kansen, daar waar WVV’34 het meeste balbezit had. Trias leek hier weinig moeite mee te hebben en ze wachtten hun momenten af. Die kwamen er ook zeker. De eerste twintig minuten kregen beide elftallen kansjes, maar tot levensgrote doelpogingen kwam het niet.
Het tweede deel van de eerste helft leek WVV’34 een tandje bij te zetten en via vleugels werden voorzetten afgeleverd, waar de heren voor het doel geen raad mee wisten. Dat gebeurde wel na ongeveer een half uur spelen, echter aan de andere kant. Trias kon over links een aanval opzetten en werd niet daadkrachtig aangepakt, hetgeen resulteerde in een schot net buiten de 16 meter met als gevolg de 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust liet WVV’34 zien zo snel mogelijk orde op zaken te willen stellen. Dit lukte echter niet. Via de vleugels, het centrum, lange ballen, hoekschoppen en schoten vanaf de zestien werd het geprobeerd, maar de doelman zwichtte niet.

Tussendoor was er ook nog een opstootje waar de overtreding werd begaan op Tom Brummelhuis. Na afloop van dit opstootje moesten zowel de Hengeveldse verdediger als de aanvaller van Trias het veld met de rode prent verlaten.

Opstootje, twee keer rood

Het leek een 0-1 overwinning te worden voor Trias… tot ver in de blessuretijd, toen Robin Rikkert, die zijn laatste thuiswedstrijd in WVV’34 1 afwerkte, een vrije trap fraai in de bovenhoek krulde. (Video hieronder).

Hoewel WVV’34 in de absolute blessuretijd die zo’n 10 minuten duurde, nog op jacht ging naar de 2-1, kwam het niet zover. 1-1, beide teams met een punt in de tas huiswaarts.

Rikkert zorgt voor het punt

We vroegen aanvoerder Remi Leferink na afloop om een reactie.

Toch nog een punt in de slotfase, terecht of schandalig dat je niet wint vandaag? Remi: “Uiteindelijk moet je tevreden zijn met een punt, kansen waren spaarzaam, maar als er een team had moeten winnen waren wij het. Gelukkig zitten de uitslagen op de andere velden mee.

Wat gebeurde er bij de rode kaarten, we konden het slecht zien wat de reden was voor beiden. Remi: “De rode kaart kon ik zelf ook de aanleiding niet van zien. Alleen dat ze elkaar vasthielden, de speler van Trias wond zich enorm op.”

Denk je dat je kans hebt in de mogelijke nacompetitie? Het ging nog niet super vandaag, toch? Remi: “We hebben zeker kans in de nacompetitie, we kunnen alleen het overwicht moeilijk omzetten in de score. Op naar volgende week!”