WVV’34 vecht zich naar een punt

Het ging de 41-jarige doelman Wouter Assink nog soepeltjes af

WVV’34 heeft vandaag gevochten voor wat het waard was en keerde daarmee middels de brilstand met een punt terug in Hengevelde. De 41-jarige doelman Wouter Assink:
“ We hebben keihard gewerkt met zijn allen en we zijn allemaal 90 minuten lang scherp geweest. Zulke wedstrijden heb je altijd wel in het seizoen. Zij dwingen ons tot de lange bal, wij hun ook. En het voetballen is op natuurgas natuurlijk ook anders, ondanks dat het een prima veld was.
Natuurlijk is het zwaarder met zoveel blessures, maar als je er met elkaar zoveel energie in blijft steken zoals vandaag, gaan die punten komen. Ben ik van overtuigd!”

Je coachte nagenoeg 90 minuten lang, wat ook de reden is geweest om je weer onder de lat te zetten, hoe is het met je stem?
“Met mijn stem gaat het prima. Dat is nooit zo’n probleem geweest. Jammer dat je de inzet niet kunt belonen, maar dat komt wel, wanneer je er als team zoveel energie in blijft leggen”.

Eerste helft
Het eerste half uur speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De eerste grote kans was voor Reünie, pas in de 28e minuut. Na een omschakelmoment in het 16 metergebied was de thuisploeg razendsnel aan de andere kant. Oog in oog met doelman Wouter Assink ging de bal voorlangs.
WVV probeerde momenten van hoog druk te zoeken zonder dat het middenveld daarbij aansloot, mede daardoor waren de ruimtes simpelweg te groot om er enig succes mee te boeken. WVV’34 kwam voor rust nog een paar keer goed weg, onder andere bij een scrimmage voor het doel en een ‘uitkom moment’ van keeper Wouter Assink die er even naast zat.

Mahmoud Jaafil liet zich in de rust vervangen door Barten Tijhof. Dat na een overtreding die eigenlijk met geel bestraft had moeten worden.

De onverzettelijkheid van WVV'34 in beeld met aanvoerder Tom Brummelhuis die langs de kant als een van de uitblinkers werd bestempeld

Tweede helft
Na rust zette het spelbeeld van de eerste 45 minuten zich voort. WVV’34 werkte hard en zocht de omschakeling met spaarzame momenten van druk zetten,  zonder succes en Reünie zocht naar een gaatje in de Wegdamse defensie.
Enkele keren waren ze er dan ook dichtbij maar op het moment suprême faalden de Borculose aanvallers. Dat komt dat oude wetje?
Dat had zo maar gekund, in de 64e minuut ging Lars Aarnink alleen op de keeper af maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal en daarna in de handen van de fortuinlijke doelverdediger.
Kort daarop miste Reünie met een schot van een meter of acht.
In de slotfase kropen de Hengeveldenaren enigszins uit hun schulp en kregen zowaar via Stan Aarnink en Gijs Pierik enkele mogelijkheden om er met een gestolen overwinning vandoor te gaan.

Na 90 minuten coachen: “Met mijn stem gaat het prima"

Als dit is wat het is dan gaan de groen gelen nog een moeilijk seizoen tegemoet. WVV’34 gaat komende zondag op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen tegen sportclub Lochem (dat vandaag met 8-1 van BSC Unisson wist te winnen) en wel op het eigen sportpark Rupertserve

vv Reünie – WVV’34 0-0
Wouter Assink-Gijs Brummelhuis-Luuk Lentelink-Tom Brummelhuis-Tom Grobben-Martijn Baas-Bas Derkink- Stan Aarnink-Mahmoud Jaafil (46 Barten Tijhof) -Gijs Pierik-Lars Aarnink