Wat waren ze er dichtbij

WVV’34 heeft zaterdagavond met 3-4 verloren van SDOUC en promoveert hierdoor niet naar de 2e klasse. De groengelen hebben het in de slotfase weggegeven met drie tegendoelpunten uit drie keer een spelhervatting. Een ware deceptie die begon na een discutabele strafschop.

WVV’34 had het erg moeilijk in de openingsfase en was niet in staat om balbezit te houden. Alles speelde zich af op de eigen helft en de tegentreffer kwam dan ook niet uit de lucht vallen. In de 9e minuut werd een hoekschop tegendraads binnen gekopt.
Na het eerste kwartier kropen de groen gelen enigszins uit hun schulp en even later was het raak. Mahmoud Jaafil stuurde Tom Grobben diep die vervolgens feilloos de inlopende Stan Aarnink wist te vinden in de 19e minuut: 1-1.
WVV’34 ging door en creëerde kansen. Robin Rikkert kreeg em voor zijn linker maar de keeper redde deze nog.
Even later was het wel raak. In de 27e minuut stuurde Robin Rikkert Gijs Pierik diep en hij lobde de bal bijzonder fraai over de uitkomende keeper: 2-1.
Naar gelang de eerste helft duurde kwamen er steeds meer kwetsbaarheden zichtbaar bij SDOUC dat moeite had met het hard werkende WVV.
De ruststand was 2-1, hoe komt SDOUC uit de kleedkamer gezien de eerste 15 minuten?

In de tweede helft bleef sterkhouder Gijs Pierik achter in de kleedkamer, Thomas Wegdam was zijn vervanger.
In de 53e minuut mocht Robin Rikkert een vrije trap nemen na een overtreding op Thomas. Daar wist Tom Brummelhuis wel raad mee en zo stond er zelfs een 3-1 op het scorebord!
WVV’34 had het moeilijk en stond veelvuldig onder druk. SDOUC moest, WVV’34 volstond met tegenhouden en dat lukte aardig. Het gaf weinig weg tot de 72e minuut. Maar: De scheidsrechter verzuimde voordeel te geven en zo kropen de Wegdammers door het oog van de naald.

In de 79e minuut was het toch raak vanuit een discutabele strafschop werd het 3-2, billen knijpen in de slotfase en alle hens aan dek!
Even later, in de 85e minuut viel de 3-3, wederom vanuit een dood moment in de zin van een vrije trap. Zuur dat je voetballend weinig weg geeft en twee spelhervattingen maken op dat moment het verschil. Aanvallend konden de Hengeveldenaren geen vuist meer maken en kon het alleen maar tegenhouden.
Het derde dode en fatale moment volgde kort daarop in de 89e minuut; deze keer vanuit een hoekschop die van dichtbij wed binnen gekopt: 3-4. Salah Ouda had in de uiterste slotfase nog de kans op de 4-4 maar de bal belandde op de vuisten van de doelverdediger. WVV’34 heeft hard gewerkt maar verloren van een betere tegenstander.

Klik HIER voor een fotoalbum.

Opstelling WVV’34: Tom Pierik, Tom Grobben, Luuk Lentelink, Gijs Brummelhuis (90. Lars Keizer), Tom Brummelhuis, Dani Morsink, Stan Aarnink (78. Martijn Baas), Barten Tijhof (78. Salah Ouda), Robin Rikkert, Gijs Pierik (46. Thomas Wegdam), Mahmoud Jaafil (90 Bas Derkink).

Drie doelpunten tegen in de slotfase: drie keer uit een spelhervatting: zie hieronder.