Zilver voor Simone in Beckum

De eerste Lus van Beckum werd gehouden in 1976, de laatste was gisteren en dat leverde een tweede plek op voor de Hengeveldse Simone Keuper. In een tijd van 42,22 liep zij de 10 kilometer uit!

Simone, gefeliciteerd!
“Dankjewel! Was een best pittig parcours doordat het deels onverhard was en door de harde wind. Maar heel tevreden met mijn tijd en plek. Van Ingrid Prigge verliezen is geen schande. Super georganiseerd en mooie omgeving. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Vlnr Simone Keuper, Ingrid Prigge en Janneke Laan

Daar zal de organisatie blij mee zijn, hoe kijkt oud Wegdammer Stefan de Wit terug op de bekende Lus?

“Een zeer geslaagde editie van de Lus van Beckum. Dit jaar een nieuwe start en finish locatie, namelijk op het complex van TVO voetbal. We hadden een nieuwe route voor alle afstanden en dat viel zeer goed in de smaak. Een semi crossloop zeg maar. Reacties waren zeer positief. Een recordaantal deelnemers dit jaar en mooi dat er ook veel lopers uit Hengevelde meededen. Simone Keuper liep goed en viel in de prijzen. Een top presentatie!”

Geschiedenis
De Lus werd georganiseerd tot 1983/1984. De Lus kende met name in het jubileumjaar van de Beckumse zomerfeesten in 1979 een handicaploop (o.a. op klompen), een estafetteloop en als extra attractie een rondtocht met oldtimers.
Met als gastloper Gerard Tebroke, hij was Nederlands recordhouder op de 10 km.

Later (na ± 1984) kwam daar enkele jaren de oudejaarscross voor in de plaats.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie 2018, in dorpshuis ’t Proggiehoes werden herinneringen opgehaald over de befaamde Lus van Beckum. Sommige oud deelnemers hadden het vaantje, wat iedere loper kreeg, nog in een oude doos op zolder liggen. Toen ontstond het idee om De Lus weer een nieuw leven in te blazen. Er werd een organisatie gevormd met als doel om in september 2018 wederom ‘DE LUS VAN BECKUM’ te organiseren. Zogezegd, zo gedaan.
De Lus van Beckum nieuwe stijl in 2018 werd een groot succes! Ook dit jaar is besloten om voor de VIJFDE keer De Lus van Beckum te organiseren.

De uitslagen zijn te vinden op:

https://www.athlinks.com/event/323653/results/Event/1061789/Results