dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Leon 25 jaar

  • maandag, 15 juli 2019 19:28

Leon Blokhorst, woonachtig aan de Diepenheimsestraat in Hengevelde, is 25 jaar geworden. Geheel volgens traditie krijg je dan een mooi spandoek waar je jeugdige escapades uit de doeken worden gedaan. Namens je vrienden en de redactie van harte proficiat!

Veel kinderen hebben zich opgegeven voor Houtdorp 2019. Maar ze kunnen nog wel wat helpende handen van ouders, opa’s of andere handige Harries en Harriëtten gebruiken!

Op dinsdag en woensdag zoeken we vooral helpende handen bij het bouwen. Op donderdag zijn vrijwilligers nodig bij de spelletjes. Aarzel niet en geef je op via  houtdorphengevelde@hotmail.com.

Daarnaast zoeken ze nog stoffen voor onze bouwwerken. Liggen er nog oude gordijnen, lakens en dekbedovertrekken in de kast die je wel kwijt wilt, maak hen er blij mee.

Bianca 50 jaren jong

  • zaterdag, 13 juli 2019 23:17
Bianca Kuipers Beuving ziet Sara. Het is bijna wekelijks raak aan de Klomp in Hengevelde. Dit keer is Bianca aan de beurt. Door familie, vriendinnen en de buurt is hier natuurlijk op gepaste wijze aandacht aan besteed. Dat is zeer goed ontvangen. Nu nog even op voor het feestje.

Zomerstop kindergym

  • donderdag, 11 juli 2019 22:38
Afgelopen woensdag hebben wij een leuke afsluitende instuif gehad bij de Kindergym Hengevelde. Veel enthousiaste kids hebben genoten van een jaar lang bewegen. Ook het Nijntje Beweegdiploma is onlangs behaald door vele kinderen, een hele knappe prestatie! Graag nodigen wij u en uw kind alvast uit voor het nieuwe seizoen welke start op woensdag 28 augustus.   Door wisselingen in de organisatie is er weer ruimte voor een frisse wind, is dit iets voor jou, of wil je hier meer over weten, neem dan contact op via kindergymhengevelde@gmail.com   Volg ons via Facebook voor actuele informatie en om te zien wat de kinderen allemaal beleven in de gymuurtjes. Allen een fijne vakantie gewenst & graag tot ziens!   Kindergym Hengevelde

Aankomende zaterdag wordt bij Buurtgebouw Kerspel-Goor tussen Goor en Hengevelde de 10e editie van Höfteballooning gehouden. Vanaf 17:00 uur is er van alles te beleven rondom ballonvaren. Zwaai de luchtballonnen uit of vaar zelf mee voor € 175,- in een van de vele aanwezige luchtballonnen. Ook zullen er een aantal gave zogenaamde special shape ballonnen aanwezig zijn. Er zijn modelballonnen, paramotors en allerlei activiteiten voor de kids. En de avond wordt afgesloten met een Glow in the Dark! De opbrengst van Höfteballooning is bestemd voor Stichting Onze Ballon, die ballonvaarten maakt met ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking. Alle informatie over Höfteballooning is te vinden op www.hofteballooning.nl.

Edwin ziet 'halve Abraham'

  • donderdag, 11 juli 2019 09:49

Diverse mensen kennen hem als de nachtburgemeester van Hengevelde, maar overdag is hij 'gewoon' een timmerman. Edwin Vorgers, woonachtig naast café 't Kooltje in Hengevelde is vandaag 25 jaar geworden. Van zijn vrienden kreeg hij fraaie spandoeken die op dit moment aan de Goorsestraat te bewonderen zijn.
Zijn vriende bliezen vannacht overigens zijn hele huis vol met confetti. Het zat zelfs in de vaatwasser en de keukenkastjes. Edwin is op het moment van schrijven nog aan het opruimen en verschijnt hierdoor pas vanmiddag op het werk. Hij gaf aan: "Ik ben pas de tweede in de rij van de kameraden die 25 wordt, mijn wraak zal zoet zijn, ik hoef me nu niet meer in te houden!".
Ook namens de redactie van harte proficiat Edwin!

Gisteren plaatsten we een bericht (klik hier) over twee bijzondere passanten, die met een ezel door Hengevelde wandelden. Oplettende Hengeveldenaren brachten het volgende verhaal bij de redactie over de opvallende tocht van enkele heren. "Wij Harm Jan, Bert en Roel maken jaarlijks een wandeling van drie of vier dagen door de Achterhoek en Twente. We hebben geen vaste bestemming. Het enige dat we weten is dat we alle drie na twintig tot vijfentwintig kilometer vinden dat we lang genoeg gewandeld hebben. En dat het dus tijd is voor een overnachtingsplek. We hebben in al die jaren op de meest bijzondere plaatsen overnacht, van plekjes in het bos tot een naturistencamping. Op boerencampings zijn we altijd welkom; de gasten willen Harm Jan altijd fotograferen. En de kinderen willen hem aaien. We hebben veel mooie ontmoetingen met mensen onderweg. Bij passerende fietsers en automobilisten laten we een spoor van glimlachen achter. Nou ja, Harm Jan dan. Harm Jan is de pakezel van ons drieën. Hij draagt alles wat nodig is voor kamperen en wandelen met mooi en slecht weer. Harm Jan is de minst kieskeurige van het drietal. Zijn kostje scharrelt hij bij elkaar in de berm. Drinken doet hij als het hem uitkomt. Één keer per dag een halve emmer water is genoeg. Dit jaar gaat de tocht vanuit Eibergen richting Neede, Diepenheim en Hengevelde. Gelukkig hebben Twente en de Achterhoek veel toeristische fiets- en wandelpaden; die zijn het mooist. Harm Jan loopt dan los achter ons aan. Hij haalt ons wel weer in als hij wat langer over een lekker hapje weegbree doet."

Met de vlag op vakantie: Oppland (deel 2)

  • zaterdag, 13 juli 2019 07:17

Vandaag deel 2 in de serie: Met de vlag op vakantie. De tweede aflevering komt ook uit Scandinavië: De aftrap in 2019 was van Joan en Suzanne Peerik vanaf het Midsommarfest, Skattungbyn in Zweden. Deze foto is gemaakt vanaf Oppland in Noorwegen tijdens de Carbage Run. Oppland ligt in het binnenland van Noorwegen en is slechts één van twee fylkes die niet aan zee ligt. De hoofdstad Lillehammer ligt in het zuidoosten van Oppland. Meedoen aan deze actie? Stuur je leukste kiekje in te sturen naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar de bekende 06-nummers van de redactie, zie ook onderaan deze site! De leukste foto zal tijdens de Jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde door de organisatie worden beloond worden met een leuke attentie. Maar ook met een barbecueschotel voor 4 personen: Aangeboden door Keurslagerij Brummelhuis

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren