vrijdag, 14 augustus 2020 19:19

Marie 'van de Krake' 100 jaren jong

Marie Freriksen - Waanders, meisjesnaam de 'Krake', getrouwd met Jan Freriksen van het Achterlaand (overleden) uit Deldenerbroek, is vandaag 100 jaar geworden. Op 14 augustus 1920 zag zij in het oudershuis aan de Koude Dijk in Hengevelde het levenslicht. Het oudershuis is er niet meer, maar Marie is 100 jaar later nog altijd 'good te pas'. Tot haar 98e woonde ze nog zelfstandig aan de Reigerstraat in Delden, iets waar ze nog altijd zeer trots over praat. Daarna is ze verhuisd naar de Wheehof in Goor, waar ze goed verzorgd wordt door de medewerkers van Carint Reggeland. Het echtpaar Freriksen kreeg vijf kinderen, Henk Freriksen (Enter), Johan Freriksen (Hengevelde), Diny Bauhuis (Haaksbergen), Marieke ten Thije (Hengevelde), Annie Huistede (Delden). Daaruit volgden acht kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. Samen met hen werd de bijzondere verjaardag met grote vreugde gevierd bij 't Hoogspel in Delden. Ook de burgemeester komt maandag nog even langs bij de 100-jarige om gezellig een kop koffie te drinken.

donderdag, 13 augustus 2020 17:12

Glen 25 jaar

Glen de Witte (Flip), woonachtig aan de Oude Haaksbergerweg, is 25 jaar geworden. Vrienden van de trekkerchauffeur lieten dit niet onopgemerkt voorbij gaan en maakten een mooi spandoek voor Glen. Ook namens de redactie van harte gefeliciteerd!

donderdag, 13 augustus 2020 12:16

Yvonne 50 jaar

Yvonne Bax - Broekkamp, woonachtig aan de Bekkampstraat in Hengevelde, is 50 jaar geworden. Buurt, vrienden en familie lieten dit niet onopgemerkt voorbij gaan, want de hele tuin staat vol met borden. Ook namens de redactie van harte proficiat!

donderdag, 13 augustus 2020 09:24

Stan 25 jaar

Stan Knol, woonachtig aan de Bentelosestraat in Hengevelde, is 25 jaar geworden. Van zijn vrienden kreeg hij een mooi bord in de tuin gezet. Ook namens de redactie van harte proficiat, Stan!
Hieronder nog een foto waar de tekst beter leesbaar is.

Tijdens de jaarlijkse veiling van de kerstmarkt in Hengevelde kwam het hoogste (gezamenlijke) bod, dit weekend was het zo ver: Schilderen met Tineke Goorhuis! Tineke: ”Dit weekend een leuke groep jongens gehad voor een workshop schilderen. Deze hadden ze gewonnen bij de Kerstveiling. Ondanks dat het model had afgezegd werd het toch een zeer creatieve middag. We hadden deze middag een prima sfeer, erg gezellig kan ik wel zeggen!
Jongens van rond de 20 willen toch allemaal wel erg graag een naaktmodel schilderen, dat kon natuurlijk! Het was prachtig, leuk, gein, maar ze zijn daarentegen echt super serieus bezig met het schilderen. Ze hebben ruim vier uur geschilderd. En: Allemaal zelf opgetekend en geschilderd, bijna zonder hulp. Klasse mannen!”

Pagina 1 van 410