vrijdag, 05 juni 2020 08:44

Vic geboren

De Bomhof in Hengevelde is een inwoner rijker, want Vic Roelink is geboren! Hij is het tweede kindje van Joris en Marlou Roelink en het het broertje van trotse zus Jette. Ook namens de redactie van harte proficiat!

In deze bijzondere tijden is goed nieuws schaars, een zeer goed nieuws helemaal wel! Nou: We hebben er een fiks aantal geslaagden bij in Hengevelde en Bentelo! De oproep van vanochtend was: Stuur je foto in naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar 06-10175105  / 06-30383246 en maak kans op de origineelste foto waarmee je mooie prijzen kunt winnen! Mensen: Dan kan nog steeds!

De eerste inzendingen zijn in dit FOTOALBUM gezet! Dus KLIK HIER  voor ‘onze geslaagden en feliciteer ze via en reactie op deze site of middels onze Facebookpagina!
Zet ze in het zonnetje, ze hebben het verdiend!
dinsdag, 02 juni 2020 19:04

Foei Pien en Nout!!

Soms duurt het even, maar dan ineens komen apen uit mouwen. De Pinkster-Gincana voerde de deelnemers onder meer langs een buitenwinkeltje in de bossen van kasteel Westerflier, niet ver van de Schipbeek. Daar moest men de prijs opschrijven van de theekan die er te koop werd aangeboden. Maar na verloop van enige tijd meldde de een na de andere groep dat de theekan niet was aangetroffen. Andere groepen gaven gewoon het juiste antwoord: € 2,00.
Wat dus al snel duidelijk werd, was dat een van de groepen de kan gekocht had cq verstopt had om daarbij de anderen op een dwaalspoor te brengen. Geintje. Moet kunnen, dachten ze. Maar wie had deze spel bedervende daad op de kerfstok?  “Daar zullen we wel nooit achter komen”, vermoedden de organisatoren van Wegdam Nieuws en De Kolenbrander.
Toch keek iemand nog eens goed naar de ingestuurde foto’s en jawel. Daar was de theekan. De daders luisteren naar de naam Pien en Nout, maar waarschijnlijk zijn de ouders uit de groep Blokhorst de ware spelbedervers.
Ze krijgen alsnog 100 strafpunten voor deze wandaad.
 

Stipt om 12.00 uur heropende de Nederlandse horeca. De opluchting is groot, bij zowel ondernemers als klanten. Herberg de Gebrande Waateren hield een grote schoonmaak en er werd onlangs zelf een Biergarten aangelegd, zodat bezoekers vandaag optimaal konden genieten van de sfeer. Als kers op de taart kwam zelfs zanger Gert Valk nog even langs om zijn vocale kunsten te tonen. Een bezoeker: "Het was weer heerlijk om op het terras te zitten. Dit heb ik vanaf vorig jaar zomer moeten missen, want toen de horeca in maart dicht moest was het 'terras-seizoen' nog niet geopend.
Casper Bebseler van de Herberg: "Het was een prachtige dag en iedereen was blij dat ze weer lekker naar het terras konden! Iedereen hield zich ook goed aan de regels met betrekking tot afstand en dergelijke. Echt een topdag!"
Ook enkele honderden meters verderop bij Café 't Kooltje was het 'volle bak'. Ook zij hadden het terras uitgebreid en hielden zich uiteraard aan de strikte regels die door de overheid zijn opgelegd. Hieronder enkele foto's van de gezelligheid in de Hengeveldse horeca vandaag:

maandag, 01 juni 2020 11:39

De Zonnebloem: Coronanieuws 1 juni

Het is vandaag 1 juni, de dag dat Nederland weer een stapje verder opengaat in coronatijd.

We mogen er weer op uit met in achtneming van de bekende restricties. Voor onze doelgroep, de kwetsbaren en ouderen uit onze samenleving zal dit vaak nog niet zo zijn.

Daarom zullen de Zonnebloemvrijwilligers ook weer voorzichtig hun werkzaamheden oppakken bij mensen waar dat kan. Ook zullen zij voor zichzelf bepalen of het voor hen zelf verantwoord is en zij er een goed gevoel bij hebben. Als de gast of familie twijfel heeft en liever nog geen bezoek willen of als er klachten zijn geef het dan aan bij de vrijwilliger.

Iedereen moet er blij van worden.

Andere activiteiten zitten er voorlopig niet in.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zonnebloemafdeling,

Hengevelde/Isidorushoeve

Pagina 1 van 398