donderdag 21 maart 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Op het geitenbedrijf van de familie Veelers organiseert het Big Challenge team van ForFarmers een leuke dag voor de gehele familie. Opbrengsten gaan naar Alpe d'HuZes, zo helpt u mee kanker de wereld uit te helpen! De dag begint met een mogelijkheid een paasbrunch te nuttigen. Van 11 tot 13 uur staat in de gezellige “Schöppe” een uitgebreid Paasbuffet voor u klaar! Volwassenen betalen voor dit buffet 15 euro p.p.; kinderen van 4-12 jaar 7,50 euro en de kleintjes mogen gratis mee. Indien u van de brunch gebruik wil maken, verzoeken wij u tijdig aan te melden! Dit kan via het volgende mailadres: [email protected] . Hierbij geldt: vol=vol! Vanaf 13.00 uur is de boerderij geopend voor een bezoek. Voor de kinderen zijn diverse activiteiten, zoals skelter rijden, lammetjes knuffelen, een grote zandbak, geit melken (met leuke prijzen), spijkerbroek hangen. En er is ook een bulkwagen van ForFarmers aanwezig, waar u een foto in mag maken. Tevens kunt u vanuit de skybox de geiten bekijken! Op diverse plaatsen op het melkgeitenbedrijf zullen mensen zijn om uitleg te geven. Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens. Er is voldoende aanwezig om de dag door te komen.

Het VOBO-team gaat internationaal

  • maandag, 18 maart 2019 06:03
Het is een relatief onbekende club binnen de club; Het VOBO-team. Een afkorting van voetbal en bootcamp, actief op donderdagavond op het sportpark Rupertserve; de thuishaven van voetbalvereniging W.V.V.'34. Na de vele trainingsuren was het zaak om het rendement hoog te (blijven) houden middels een ontspanningsmoment in te lassen. Het reisverslag: ‘Zaterdagmorgen vertrokken we met ons VOBO-team richting Glasgow.  Het doel was om na maandenlange trainingen te ontspannen en de teambuilding verder te intensiveren. Dat is gelukt! Op zaterdagmiddag keken we op intense wijze de rugbywedstrijd Engeland-Schotland. Na een 31-0 ruststand werd het 38-38, een fenomenale inhaalrace van (ons) Schotland dus.
Mark Escher doet het weer! De wedstrijd in Hengevelde werd door Twenthe bezoekers met de bus bezocht, nu is W.V.V.’34 aan de beurt! De organisatie ligt in handen van Mark. Geef je op via bovenstaand 06 nummer en trek de stoute schoenen aan voor de enige derby die WVV dit seizoen rijk is.   Geef je op! 06-2248 9084

Carla ziet Sarah

  • donderdag, 14 maart 2019 08:33

Carla ten Thije, woonachtig aan de Gorsveldweg heeft vandaag Sarah gezien, namens de familie en de buurt van harte gefeliciteerd!

Sten 25 jaar

  • dinsdag, 12 maart 2019 23:50

Sten Ringeling, woonachtig aan de Slotsweg in Hengevelde, wordt elk moment 25 jaar. Van zijn vrienden kreeg hij volgens traditie een mooi bord in de voortuin. Ook namens de redactie van harte proficiat!

  Thijs en Ellen Rupert: "Onze zoon Mees Rupert lijdt aan SMA type 1, een zeer ernstige spierziekte die voortkomt uit een genetisch defect. Gelukkig zijn er sinds kort behandelmogelijkheden voor deze ziekte. Mees is een van de eerste europese kinderen die mee doet in een studie naar gen-therapie. Hiervoor verblijven we met ons gezin enkele maanden in Milaan. We wensen alle kinderen met SMA een kans op een toekomst door nieuwe en betere behandeling mogelijk te maken. Hiervoor is veel onderzoek en dus geld nodig! Wij dragen graag ons steentje bij door de Friese Elfstedentocht te fietsten van 235 km en hiermee geld op te halen voor "SMA de wereld uit!". De voorbereidingen zijn in volle gang en in de eerste week zijn er al enorm veel donaties binnen gekomen, waarvoor hulde. Uiteraard zijn nieuwe donaties nog altijd van harte welkom. Wil jij meer weten over deze actie en je steentje bijdragen? Dat kan! Ga naar hun website en steun de strijd van Mees tegen SMA (KLIK HIER). Ook namens de redactie heel veel succes gewenst met deze klasse actie!

Gisterenavond was onder grote belangstelling (zo’n 70 parochianen) de ‘Meedenkavond parochie Hengevelde’ in Herberg de Gebrande Waateren om te komen tot een toekomstbestendige parochie.
Het doel was om te kijken naar kosten, bouwkundige toestand van de (kerk)gebouwen, vitaliteit en pastoraat en met elkaar van gedachten wisselen over het vernieuwen van het katholieke-kerk-zijn binnen de gezamenlijke geloofsgemeenschappen passend in deze tijd.
Het bestuur was verheugd dat er zo massaal gehoor is gegeven om te komen op deze maandagavond. Wel zullen ze ook hebben moeten concluderen dat de gemiddelde leeftijd ruim boven de 65 jaar was en er vrijwel niemand onder de 40 jaar aanwezig was.
Na een introductie door Peter Helle over de matige bezoekersaantallen in de kerk, de financiële gezondheid van de Hengeveldse kerk (in tegenstelling tot andere geloofsgemeenschappen om hen heen), vele vrijwilligers die de Hengeveldse kerk rijk is werden er vragen bij de diverse tafels in de zaal neergelegd. Aan elke tafel schoof een bestuurslid van de Petrus en Paulus kerk aan om te notuleren. De antwoorden werden uiteindelijk samengevoegd en stapsgewijs opgelezen door Peter Helle (vragen en antwoorden bij lees meer). Hieruit werd geconcludeerd dat er meer samengewerkt moet worden door de kerken en dat dit gepaard zal gaan met geven en nemen. Ook de jeugd zal meer betrokken moeten worden en de vieringen eventueel in een moderner jasje gestoken moeten worden door de ‘taal van het volk’ te spreken.
Alles wordt nogmaals op een rij gelegd en voor de zomer van 2019 zal de parochie de richting bepalen voor de geloofsgemeenschap en hiermee naar buiten treden. Opvallend was dat de hele avond het woord internet of social media niet genoemd werd, waaruit geconcludeerd kan worden dat dit door de parochianen niet als middel wordt gezien om te komen tot een toekomstbestendige parochie.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Ik moet van mijn werkgever nee leren zeggen

Ik heb gezegd dat ik dat niet wil

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren