Uitslagen van 23 januari 2020:

Lijn A
1. Aloy Meijer & Theo Rupert             57.1%
2. Betsie Cent & Anny Scholts            56.3%
3. Joop van den Einde & Gerard Katier    55.8%

Lijn B
1. Toos van den Einde & Femmy Kuijer     63.9%
2. Helene de Boer & Albert de Boer       60.2%
3. Agnes Hartgerink & Bennie Hartgerink  58.7%

Lijn C
1. Edith te Vaarwerk & Tjalling de Vries 58.2%
2. Marian Baumeister & Annie Nijland     57.3%
3. Catharina Bijen & Jan Schonenborg     54.9%

Woensdagmorgen reisde een groep senioren uit Hengevelde af naar de rechtbank in Almelo om daar een aantal rechtszittingen bij te wonen van de politierechter. Na een zorgvuldige controle op zaken die niet gewenst zijn in een rechtszaal via scan en metaaldetector werd plaatsgenomen in een van de rechtszalen waar mevrouw mr. Van Berlo als rechter dienst had. Ze heette het gezelschap vriendelijk welkom en informeerde belangstellend naar de reden van onze komst. Ze gaf aan na de verschillende zaken bereid te zijn om vragen uit het publiek te zullen beantwoorden. In de loop van de ochtend verschenen meerdere verdachten in haar strafbankje. Op een zeer correcte manier ondervroeg ze de betrokken mensen, liet de officier van justitie de kans om als aanklager zijn werk te doen en gaf de verschillende advocaten alle kans hun cliënten te verdedigen. Een leerzame morgen die voor de meegereisde senioren na afloop bij een gezamenlijke kop koffie de uitspraak ontlokte dat het rechtssysteem in Nederland goed in elkaar steekt. Wilt u weten welke zaken aan de orde kwamen, kijk dan op onze site www.seniorenhengevelde.nl

2019 Was een jaar met een aantal gezellige Zonnebloemactiviteiten, we willen u ook in 2020 uitnodigen voor de door ons geplande activiteiten. De exacte data hiervan zijn nog niet allemaal bekend, mensen die al deelnemen aan onze activiteiten krijgen waar mogelijk ruim van te voren via onze vrijwilligers een uitnodiging. Als u zelf ideeën of speciale wensen heeft laat het ons dan weten, ook kleinschalige uitstapjes zijn mogelijk. Eén op één of met een paar mensen een activiteit bezoeken b.v. of even ergens koffie drinken of ……. We horen graag van u wat uw wensen zijn. De eventueel te maken reiskosten en de kosten voor de zonnebloemdeelnemer aan de activiteit zijn voor rekening van de deelnemer, de kosten voor de vrijwilliger zijn voor rekening van de Zonnebloem.

woensdag, 22 januari 2020 14:06

Tonnie 'van 't Leenk' 50 jaar!

Hoje Tonnie Hartgerink, também conhecido como "Teuntje vant Leenk", completou 50 anos. Esse talento do futebol recebeu os Abrahams necessários do bairro, clube de bilhar, time de futebol e, claro, da família na noite passada. Parabéns a Tonnie!

Oftewel: Tonnie Hartgerink, ook bekend als "Teuntje vant Leenk", is vandaag 50 jaar oud. Dit voetbaltalent ontving gisteravond de nodige Abrahams uit de buurt, poolclub, voetbalteam en, uiteraard, van de familie. Felicitaties aan Tonnie!

Diverse leerkrachten van diverse scholen gaan 30 en 31 januari staken. Ook de Hengeveldse basisschool staakt. Zij willen de school niet dichtdoen, maar dagen ouders uit om een dag voor de klas te gaan staan. Dit maken ze kenbaar middels een vlog die de docenten van de Petrusschool hebben opgenomen. 
Klik HIER voor om de vlog te bekijken.
Directeur van de Petrusschool Dineke Hek: "Ik ben heel blij dat we in Hengevelde nog steeds kunnen zorgen voor goed onderwijs. Dit lukt, dankzij de grote inzet van alle personeelsleden (leerkrachten, onderwijsassistenten, IB-ets, conciërge, schoonmaaksters), de positieve houding van kinderen en de goede samenwerking met ouders en het dorp. Maar, ik deel de zorgen over het onderwijs zeker.
Gelukkig heb ik nog nooit een klas naar huis hoeven te sturen, maar het regelen van vervanging vraagt steeds meer werk. De problemen, die in de Randstad bijna dagelijks aan de orde zijn, worden ook aan deze kant van het land steeds meer voelbaar. Ik hoop dat de acties bijdragen aan constructieve politieke keuzes. Alleen op die manier kunnen we samen zorgen voor goed onderwijs, nu en in de toekomst."

Pagina 1 van 372