28e Skiweekend De Witte kende ongekend veel sneeuw

Afgelopen vrijdag 4 januari, zijn we voor de 28e editie naar Oostenrijk gereden! Dit was ’s middags nog even onzeker, gezien de extreme weersomstandigheden. Uiteindelijk viel de reis naar Hinterglemm mee, alleen in Oostenrijk hadden we redelijk wat vertraging doordat er veel sneeuw op de wegen lag. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de sfeer in de bus was weer goed! Alle dagen is er veel sneeuw bijgevallen, wat de reden was dat op zaterdag en zondag maar een deel van de liften open waren. Maar ook de reden dat de late ontbijt-gangers geen verse broodjes meer kregen. De toegangswegen naar het dorp hebben ruim een dag dicht gezeten. 
Hieronder foto's + video:

Gelukkig was Maandag een goede dag om te skiën. De enorme hoeveelheden sneeuw samen met slecht zicht zorgden soms voor hilarische val partijen, of dat ski’s diep in de sneeuw verdwenen. Met de Goaßstall en Tanzhimmel hebben we de nodige Aprés-Ski uren gehad! Dit was zeer geslaagd, maar dit kan ook niet anders met een gezellige groep van Hengeveldenaren en Benteloërs. Verder heeft op een kleine val na (tijdens een wandeling), iedereen alles gelukkig heel gehouden. 
Helaas hebben we dinsdag rond de middag moeten besluiten om eerder dan normaal terug te rijden. De voorspellingen waren dusdanig dat we het risico niet wilden lopen dat er wegen afgesloten zouden worden en we het dal niet uit zouden kunnen. Ondanks het extreme weer, is iedereen veilig naar Hengevelde teruggekeerd en kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend!

KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO.

KLIK HIER VOOR NOG EEN VIDEO.