Aankomende week collecte KWF Kankerbestrijding

Aankomende week is er weer gewoon deur aan deur collecte van de KWF Kankerbestrijding. Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding maken de vijfhonderd vrijwillige collectanten vanwege het coronavirus hun ronde dit jaar zonder collectebus. In plaats daarvan wordt gewerkt met een donatiekaart.

Op de donatiekaart staat een QR-code afgebeeld. De gever kan de QR-code scannen en zo contactloos doneren. Het is ook mogelijk om een gift over te maken via een bankoverschrijving, want het rekeningnummer van KWF Leiden is ook vermeld. De Leidse collectanten van KWF doen de donatiekaarten huis-aan-huis in de brievenbus.

Digitaal collecteren
Collectanten gaan dit jaar ook geld ophalen via social media en WhatsApp. Zo kunnen zij via een appje met een donatielink hun contacten uitnodigen om te geven voor kankeronderzoek. “Het leuke is dat iedereen daaraan kan meehelpen zonder het huis uit te hoeven”, zegt Van den Berg. “Iedereen kan namelijk een eigen digitale collectebus aanmaken via https://kwf.digicollect.nl/.”