AED Cursussen voor Hengeveldenaren

Evenals voorgaande jaren organiseert de Stichting Hart voor Hengevelde ook komend voorjaar een serie AED Basis- en Herhalingscursussen. Dit keer zijn de herhalingscursussen gepland op 17, 18, 19, 23, 24, 25, 26 en 30 maart. Een nieuwe basiscursus staat gepland voor donderdagavond 2 april 2020. Bij voldoende deelname kunnen extra cursusavonden gepland worden.

Alle personen die bij de Stichting bekend zijn als lekenhulpverlener hebben hierover reeds per mail informatie ontvangen.

Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren én het inzetten van een AED van levensbelang. De Stichting Hart voor Hengevelde vindt het daarom belangrijk om zoveel mogelijk AED-burgerhulpverleners op te leiden, zodat er bij een hartstilstand door de 112-centrale direct voldoende vrijwilligers oproepbaar zijn. Daarnaast is het voor menigeen prettig om te weten wat je moet doen als er iemand in je nabijheid (thuis, in de buurt of op je werk of sport) in elkaar zakt.

Dus ben jij of ken jij iemand in / nabij Hengevelde die ook graag een AED cursus wil volgen, mail dan naar info@hartvoorhengevelde.eu of aed@hebo.nl. U ontvangt dan een mail met informatie hoe u zich kunt aanmelden voor de Basiscursus.

Bent u al lekenhulpverlener? Dan zouden we het zeer waarderen als u zich aanmeldt bij HartslagNu.nl, want alleen dan bent u bij een 112-melding inzetbaar. En dat is belangrijk, want met elkaar kunnen we levens redden!

De dekking van AED’s (defibrillatoren) in Hengevelde is gelukkig goed te noemen; we hebben 12 AED’s in en om ons dorp hangen. Hiervan zijn 10 defibrillatoren dag en nacht bereikbaar!

Wordt ook vrijwilliger in de vorm van lekenhulpverlener en meld u aan via info@hartvoorhengevelde.eu of aed@hebo.nl of kijk voor meer informatie op www.hartvoorhengevelde.eu.