AED verplaatst naar ICS Computers

De laatste jaren hing een AED aan het pand van voormalig Tuinte Mobi Home, nu Doeschot BV. Omdat deze echter regelmatig aan het zicht onttrokken wordt hebben we voor deze Externe Automatische Defibrillator (AED) een nieuwe plek gezocht. Deze is gevonden bij ICS Computers. De AED hangt vanaf nu, in een duidelijk zichtbare buitenkast, aan de linkerkant van het pand van ICS Computers aan Het Wegdam 2 te Hengevelde. Een beter en sneller bereikbare plek. AED’s kunnen bediend worden door lekenhulpverleners die hiervoor een AED cursus hebben gevolgd. Hengevelde beschikt over 12 AED apparaten, die zowel binnen als buiten de bebouwde kom te vinden zijn. Alle locaties zijn ook te vinden op de site www.hartvoorhengevelde.eu. In de afgelopen jaren hebben deze apparaten samen met de opgeleide lekenhulpverleners hun dienst reeds bewezen door bij tenminste 2 dorpsgenoten levensreddend te zijn geweest. Het is dus belangrijk dat de AED’s er zijn, maar ook dat er voldoende vrijwilligers zijn en blijven die ze kunnen bedienen.

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. De overlevingskans is het grootste wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Jouw hulp is daarbij nodig! Meld je daarom aan als burgerhulpverlener! Want wekelijks krijgen zo'n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand.

In het voorjaar van 2020 zullen er in Hengevelde weer AED cursussen georganiseerd worden. Zodra de data bekend zijn zullen alle herhalingscursisten hiervan bericht ontvangen.

Woont u in Hengevelde en heeft u ook interesse in een AED basis- of herhalingscursus of wilt u meer informatie? Mailt u dan naar info@hartvoorhengevelde.eu of aed@hebo.nl. Geeft u hierbij aan of u wilt deelnemen aan de basis- of herhalingscursus of dat u eerst meer informatie wenst. U zult dan de juiste informatie toegezonden krijgen.

Om in geval van een 112-melding met (mogelijk) hartfalen een oproep te kunnen krijgen dient u zich elk jaar, na deelname aan de cursus, opnieuw aan te melden bij www.hartslagnu.nl. Alleen dan kun je opgeroepen worden om mensen te redden!