Alternatieve optocht Sinterklaas door persoonlijke benadering voor herhaling vatbaar!

Vanmiddag was dan de voor menigeen lang verwachtte Sinterklaasoptocht in Hengevelde. Daar waar het eerst leek dat het vanwege coronamaatregelen niet door kan gaan, had Sinterklaas een goed alternatief verzonnen. Hij ging namelijk niet op zijn paard of met de koets door het dorp, maar haalde zijn oldtimer zijspanmotor van stal! Piet reed hem vliegensvlug door het dorp, maar gelukkig nam hij overal even de tijd om met de kinderen op de foto te gaan, een tekening in ontvangst te nemen en even een high-five of boks te geven. Een groot succes, want de Sint gaf aan dat alle Hengeveldse kinderen vanavond maar eens de schoen moeten gaan zetten.

Gelukkig was de Sint niet alleen, vele Pieten vergezelden hem om pepernoten uit te delen aan de kinderen, met de selfiepiet op de foto te gaan of een balletje te schoppen met Voetbalpiet die normaal gesproken in de A1 van FC Barcelona voetbalt!

Onderweg aan Het Wegereef leek een fikse regenbui roet in het eten te gooien, maar gelukkig was de code zwart van Piet Paulusma snel voorbij en kon het gezelschap onder leiding van Sinterklaas de weg vervolgen.

De rit duurde door de zeer uitgebreide route al met al meer dan anderhalf uur, maar gelukkig was dit het wachten dubbel en dwars waard! Hopelijk zijn er volgend jaar geen maatregelen meer en kunnen we weer ouderwets genieten met een afsluitende spelletjesmiddag, maar de persoonlijke benadering van de Sint was een hele indrukwekkende toevoeging voor de kinderen!

Klik HIER voor het fotoalbum.

De vrije-gift piet was er ook, en hij haalde veel op! Niet alleen geld, ook nog een biertje. Wij noemen hem vanaf dus de bierpiet!

Mocht de Sint er ooit mee willen stoppen, de opvolging is gewaarborgd!