Arjan Assink op haar na Bierkenner van Oost-Nederland

Zoals eerder vandaag aangekondigd op deze website was vanmiddag op RTV Oost de finale van de Bier Battle, georganiseerd door Grolsch. Arjan Assink uit Hengevelde kwam samen met zijn teamgenoot Roy Spekhorst van Pelle´s Eten en Drinken uit Deurningen in de finale. In de finale was het een zeer spannende strijd, waar uiteindelijk na de laatse ronde een shoot-out de beslissing moest brengen. Arjan hierover: "Dit liep dus niet goed af, na de vragenrondes stonden wij 2 punten achter. In de tapronde hebben we dat verschil goed gemaakt. De shoot-out vraag was hoeveel beugelflessen er per dag gemaakt worden bij Grolsch." Hier zat de uiteindelijke winnaar dichterbij dan Arjan en Roy, waardoor het Gelderse team met de hoofdprijs naar huis gingen. De hoofdprijs was een weekend Brugge (België). Arjan en Roy gingen naar huis met een bos bloemen en een fles bier, maar kregen van het publiek alle lof voor hun prestatie. 

Has van Goethem en Ivo Thijssen uit Nijmegen hebben donderdagavond de Bier Battle gewonnen. Zij mogen zich daarom de grootste bierkenners van Oost-Nederland noemen.

De Bier Battle werd georganiseerd door RTV Oost en Omroep Gelderland ter ere van het 400-jarig bestaan van bierbrouwer Grolsch. Daar werden ook de halve en de hele finale gehouden. De deelnemers werden getest op kennis van bier, maar ook op vaardigheden zoals proeven en ruiken én het tappen en uitserveren van een mooi pilsje. De driekoppige jury bestond uit meesterbrouwer Wim Vermeulen van Grolsch, Eric de Kock, organisator en jurylid van de Bartender Competition en bierliefhebber Hendrik Jan Lovink, muzikant en organisator van de Zwarte Cross.