Bekkedamsdarstoernooi voor ‘The Rose’

Bol van tradities, zowel ludieke als legendarische synoniemen als "The Crazy Train" en The Bearded Man’, kortom: Het Bekkedamsdarstoernooi, zoals vanouds gepland in het 3e weekend van januari. Om 14.00 uur stond de koffie klaar voor de regionale talenten uit het pittoreske Hengevelde. Een klein dorpje in het oosten van Nederland, dat geniet van de landelijke bekendheid vanwege de Bekkedamsbokaal .
Rond de klok van 15.00 uur werden de poules bekend gemaakt en gingen de eerste metalen voorwerpen richting het rood geschilderde paardenhaar, voor zolang dit vakje deze kleur wist te behouden. Reeds in de poulefase was het Ritschie "The Bearded man" Rouhof die voor de eerste ontstekingen zorgde. Hij was dan ook diegene die de eerste maximale score van 180 gooide. Het lont werd hierbij diep in het kruitvat gestoken, de zwaardere jongens werden aangezet om een tandje bij te zetten!

Na de poulefase werd het kaf van het koren gescheiden en daarmee kwamen de halve finales op papier.

In de eerste halve finale moest "The Crazy Train" het opnemen tegen "Ted Tankey". Na een 3-1 nederlaag werd "The Crazy Train" op een ander spoor gezet richting de Hoeve. "The Crazy Train" was het spoor bijster, wat betekende dat hij het eindstation had gepasseerd. De vreugde kon niet op en ook in het centrum van Hengevelde en ver daarbuiten bleef dit nieuws niet onopgemerkt.
Het was dan ook Nico "Woodpecker" Wielens die het vuurtje opstookte voor de tweede halve finale, waarin de gebroeders Eijsink het tegen elkaar moesten opnemen.

Robin "The Rose" kwam op een 1-0 voorsprong waarna Luc "Little Joe" meteen zijn antwoord klaar had. "The Rose" wist tijdens een stand van 1-1 gebruik te maken van de omstandigheden en daarmee wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daardoor moest hij het opnemen tegen "Ted Tankey" in de finale.
In de finale lukte het niet om aan te zetten en daarmee was het "The Rose" die met een 116 en een 153 finish het toernooi in het slot gooide!
Het Bekkedamstoernooi zou het Bekkedamstoernooi niet zijn als resultaat geen dames- en jeugdpoule was.

Bij de dames was het Anita Eijsink die de pijlen op zeer professionele wijze richting het welbekende paardenhaar ‘speerde’. Met een "triple 7" wist zij de overwinning op haar naam te schrijven.
De Hoeve had uiteindelijk toch nog 1 lichtpuntje, dat was Mads, "Madness" Eijsink die de titel jeugd mee naar huis nam!