Berend en Damon Beerpongbaas van Hengevelde!

Afgelopen vrijdag was bij Herberg de Gebrande Waateren het Beerpong-toernooi. Zo’n 50 deelnemers streden om de eer wie zich een jaar lang dé Beerpongbaas van Hengevelde mag noem. Casper Bebseler van De Herberg hierover: “Het was een gezellige avond! Iedereen was goed te pas. We hadden ongeveer 50 deelnemers dus het was lekker druk! De heren Damon Leferink en Berend Dubbe zijn er met de winst vandoor gegaan en mogen zich Bierpongbaas van Hengevelde noemen.”

Wat is beerpong?
Beerpong is van oorsprong een Amerikaans drinkspel. Op deze pagina vind je alle Beerpong regels. Ook is er een PDF bestand te downloaden waar alle regels in een overzichtelijke infographic zijn uitgelegd. Bij dit prachtige spel moeten de spelers van één team proberen het balletje in de piramide bekeropstelling van de tegenstander te werpen. Deze bekers, of in Beer Pong taal: ”red & blue cups” zijn gevuld met bier of pils. Het is ook mogelijk om het spel, alcoholvrij, met kinderen te spelen. Tijdens deze vorm kun je vieze drankjes gebruiken i.p.v. bier.
Daarnaast kan het spel ook met sterke drank gespeeld worden, maar dit is iets wat wij als Beerpongexpress sterk afraden. Ons huismotto is dan ook: ”PLAY CRAZY, DRINK RESPONSIBLY”.
De regels van Beer Pong liggen niet vast, maar overal wordt er met dezelfde basisregels gewerkt. Het bierpongspel wordt in staande houding gespeeld. De twee teams plaatsen 10 cups, gevuld met bier in piramidevorm tegenover elkaar. Op de tafels van Beerpongexpress zijn markeringen geprint waar de cups op geplaatst kunnen worden. Het hoofddoel van het spel is om de bierpongballetjes van een afstand, vanaf achter de tafel, in het bier van het andere team te werpen of te stuiteren. Vervolgens moet de opponent deze cup in een keer achteroverslaan, oftewel atten. . Het team waarbij als eerste alle cups zijn weggespeeld en dus opgedronken heeft verloren. Dit team moet daarna ook alle volle bekers van de winnaar opdrinken.