Bruiden op de Hengeveldse ijsbaan…

Dat de Hengeveldse ijsbaan voor het eerst in jaren open is, is ook sommige fotografen niet ontgaan. Zo ook de Enschedese fotograaf Iwan van de Wetering. Hij had al enige tijd een idee in zijn hoofd om een bruid op schaatsen te fotograferen. Ook Samira en Olaf Harleman van Sam’s Bruidsboetiek uit Enschede hadden hier wel oren naar. Vanochtend rond de klok van 9 uur was het dan zover, en Wegdamnieuws was erbij.
Olaf Harleman van Sam’s Bruidsboetiek hierover: “We waren wat verlaat vanochtend, zonder de opkomende zon in het zicht was het tijdschema wat minder belangrijk geworden. Zelf zijn wij (Samira en ik) woonachtig in Bentelo en ik wist dat de schaatsbaan open was en een prachtige fotolocatie zou zijn. We hebben op Facebook een oproep geplaatst voor een model en uiteindelijk hebben we twee dames gevonden die de kou met ons wilden trotseren. Emily Carasco Perez is een dame die twee jaar geleden is getrouwd in een jurk van Sam's Bruidsboetiek. Romy Diepenveen werd door haar moeder geattendeerd op onze oproep. Ook haar moeder is klant in onze winkel geweest."

"Gaaf dat jullie aanwezig waren vanmorgen. Er was ook een fotograaf van de Tubantia aanwezig. Voldoende aandacht dus, voor zowel ons als de fotograaf en natuurlijk voor de ijsbaan. Dit gaat geweldige plaatjes opleveren!”, besluit Olaf.


Het ging met vallen en opstaan, zoals op bovenstaande foto te zien is (foto: Jan Schoneveld)