Carbage Run: Hoe dichter bij huis, hoe minder de afsleepkosten”

Het avontuur zit erop! 22 Wegdamse jongeren die met een barrel van minder dan 500 euro een missie te volbrengen hadden. Hieronder de laatste dag volgens Jord Bouwmeester, Tim Wegereef en Robin Eijsink:
Jord:”De laatste dag ging, het was een beetje een saaie route, wij zijn de hele dag achter de groep van Robin Eijsink aangereden. Op het moment dat we gisteravond over de finish kwamen met onze auto hebben we besloten om alvast een stuk terug te rijden richting Nederland zodat het ons vandaag een paar uur zou schelen maar achteraf hadden we dit beter niet kunnen doen. We waren goed 2 uur op de terugweg toen onze auto wat kuren begon te vertonen en weinig trekkracht meer had, hier hebben we naar gekeken op een parkeerplaats en besloten om op hoop van zegen door te kunnen rijden richting huis. Helaas:
Hoe dichter bij huis hoe lager de sleepkosten
 
Bij het bij het volgende tankstation was het al mis, onze einddemper stond er roodgloeiend aan en de auto trok voor geen meter. Nadat we een bericht in de groep op Facebook hebben gezet voor eventuele hulp werd er al snel gereageerd door een groep leeftijdsgenoten uit Bergentheim. Zij hebben ons in zoverre geholpen met de auto op 10 uur rijden van Hengevelde dat we nu op dit moment nog bezig zijn met onze terugweg en ondertussen Bremen al hebben gehaald zonder einddemper en weinig trekvermogen. We hebben de hele nacht doorgereden en hopen nu rond 11:00 uur in Hengevelde te zijn zodat we fijn ons bedje in kunnen. Al met al op de tegenslag van vannacht na hebben we een super mooie week gehad en was dit zeker voor herhaling vatbaar!"
 
Tim Wegereef
"Het ging goed, de laatste dag was wel de minste route van de week. Op een paar stukken na veel snelweg en B-wegen om afstand te overbruggen. Gisteren al doorgereden tot aan Kopenhagen en dus nu onderweg om de laatste 750 km te rijden naar huis. Al met al een gave ervaring, 5000 km gereden maar nog te weinig gezien van Zweden en vooral van Noorwegen. Wat een land is dat, ooit ga ik terug met camper of auto en dan 3 / 4 weken lang rondtrekken. De Lofoten en Noordkaap ik graag een keer zien”.
 
Robin Eijsink:
“De laatste dag bevatte een lange route met veel snelweg maar: Zonder problemen de finish gehaald! Morgen (zaterdag) zijn we van plan om naar het Volvo museum in Göteborg te gaan! Dan een stuk richting Nederland en dan zondag zijn we dan hopelijk terug
En wat nog het vermelden waard is misschien: We zijn nog langs een mega auto kerhof gekomen, duizenden auto’s! Hoeveel en hoelang ze er staan weten we niet. Al met aal een bijzonder weekje gehad met elkaar!”.