Cheque van € 2.500,- voor Stichting Gijsje Eigenwijsje

Met de Hengeveldse Kerstmarkt hebben de ouderraad, ouders, leerlingen en leerkrachten van de Petrusschool samen met veel ondernemers zich ingezet voor verschillende goede doelen.
Gisteren hebben alle “Gijsjes” van de Petrusschool een cheque uitgereikt aan Margot van de Stichting Gijsje Eigenwijsje. Margot heeft uitgelegd wat de stichting allemaal doet. Daarna nam zij de cheque in ontvangst. Ze was, namens Gijsje Eigenwijsje heel dankbaar voor het bedrag van € 2.500.

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn. Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een ‘warm nest’ te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden.

STEUN DE DROOM VAN GIJS

Gijs overleed op 30 december 2011. Na in december nog net zijn 9e verjaardag te hebben gevierd. Medio januari 2012 besloten zijn ouders werk van de stichting te maken. Goede vrienden werden benaderd, een bestuur werd gevormd en de wensen van Gijs werden vastgelegd in een fraaie doelomschrijving. Eind februari 2012 was Stichting Gijsje Eigenwijsje was een feit!
Zijn stichting is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in één van de vakantiehuizen van de stichting. Om de wens van Gijs blijvend mogelijk te maken, heeft de stichting continu middelen nodig.

Help de droom van Gijs levend te houden en doneer via de website of word Vriend4Gijsje en doneer vanaf € 5,- per maand per automatische incasso. Hiermee zorg je voor waardevolle herinneringen voor veel gezinnen. Meer op: http://www.gijsjeeigenwijsje.com/