“Corona boetes aan de horeca slaan nergens op”

Horeca-uitbaters worstelen met het naleven van de 1,5-meterregel. Nu is het zo dat ondernemers de boete – die kan oplopen tot 4000 euro – moeten betalen als gasten niet voldoende afstand houden hetgeen in Hengevelde al is gebeurd! Maar is het niet zo: Ook de gast verantwoordelijk voor de afstand en zou de boete niet alleen voor de eigenaar moeten zijn? Dit doet denken aan het rookverbod in een drukke feesttent waarbij de organisatie verantwoordelijk wordt gehouden als de gasten zich er niet aan houden

Het probleem zit hem niet in de handhaving, maar in het draagvlak onder het publiek. In de brief aan alle horeca ondernemers schrijft Ellen Nauta het volgende:

 “Ik heb moeten constateren dat niet iedere ondernemer voldoende verantwoordelijk neemt. Afstanden worden niet in acht genomen en ik zie dat grote menigten feest vieren. Terwijl bekend mag worden geacht dat onder andere zitplaatsen verplicht zijn en dansen niet is toegestaan. Daarom voel ik, ook vanwege de toename van het aantal Corona-gevallen, de noodzaak u te informeren dat de fase van waarschuwen nu voorbij is.”

De corona wordt minder in de Hof, de maatregelen meer.

De stelling is: “Ze kunnen als ondernemers niet handhaven als een bezoeker weigert zich aan de regels te houden’. Laat uw stem horen door uw voorkeur aan te klikken op de homepage.

Poll

  • Ze moeten de gasten aanpakken, niet de ondernemers die alles goed wegzetten
  • Er is amper corona in de Hof van Twente, versoepelen maar
  • We moeten het samen doen, strenge handhaving dus