Cv de Höftemennekes kijken met Prins John terug op een fantastisch carnavalsweekend

Vrijdag begon het allemaal. De aftrap van het carnavalsweekend werd gegeven in de zaal van de residentie. Het 55+ carnaval was een bijzondere middag, waarbij zelfs Burgermeester Nauta aanwezig was. Samen met aftredend voorzitter Jan Lansink van de KBO opende eveneens aftredend President Harrie Scholten van de Höftemennekes de mooie middag. Tal van Hengeveldse artiesten kwamen voorbij. Zo wist Paul Wegdam de lachers op de hand te krijgen door zijn mooie buutrede. Around 69 met Prins John in de gelederen speelden golden oldies en de Maxi-maxi dansmarietjes hadden wederom een mooie act ingestudeerd. Tussen alle optredens door verscheen er een goochelaar aan de tafels die voor verwonderde blikken zorgde bij de vele bezoekers die middag.

S avonds ging de hele vereniging op bezoek bij Hofprins Henri van CV Sterzo. Hier vierden ze samen met CV de Hagmöllnlummels uit Bentelo een mooi feest. 

Zaterdag was het de beurt aan Burgemeester Ellen Nauta om de sleutel over te geven aan Hofprins Henri van CV Sterzo.De Höftemennekes werden na de sleuteloverdracht bij CV Sterzo hartelijk ontvangen om vervolgens weer richting eigen residentie te gaan. Zaterdagavond stond de grote Raad van 11 show op het programma. Een druk bezochte avond met tal van leuke optredens verzorgd door de Raad van Elf. De ruim 500 bezoekers genoten ook nog eens van de Jigger Bigger Band. 

Zondag was het de beurt aan de kleinsten onder ons om met het “Carnavalsvirus besmet te raken”. De optocht startte om 14.00 uur vanaf het schoolplein en ondanks het mindere weer hadden de kinderen veel plezier. Nadat de prachtige wagens en creaties aangekomen waren bij de residentie konden de prijzen uitgereikt worden aan degene die de mooiste en originele wagens hadden gebouwd. Daarna ging in de zaal de Playbackshow van start en in het voorcafé was er vermaak voor de allerkleinsten. De optocht was weer groter als andere jaren! Super dat iedereen zo enthousiast is en we kijken uit naar volgend jaar. Zondagavond draaide Dj Bart Eshuis weer de echte carnavalshits aan elkaar en werd de zondag gaaf afgesloten met het jeugdcarnaval.

Maandag is de hele vereniging op bezoek geweest in Ochtrup Duitsland om daar nog eens stevig het Carnaval door te vieren. Een geslaagde middag wederom! Bij terugkomst bij de Gebrande Waateren stonden de Hagmőlnlummels ons al op te wachten en werd het Rosenmontagbal nog tot 0.00 uur voortgezet! 

Dinsdagavond heeft de vereniging op het gemeentehuis de sleutel weer overhandigd en hebben wij een mooie slotavond gehad met afscheid van diverse leden. 

Al met al kunnen wij als De Hőftemennekes terug kijken op een geslaagd weekend. We merken dat Carnaval leeft in Hengevelde en daar kunnen we van genieten. Allemaal bedankt! 

Cv de Hőftemennekes

Foto's

De foto's van vrijdag klik HIER.

De foto's van zaterdag naar en in het gemeentehuis klik HIER.

De rest wordt in dit item toegevoegd als deze zijn ontvangen van de Hőftemennekes.