De bladkorven worden weer geplaatst

Onze gemeente is een prachtig groene gemeente. Bomen zijn mooi en zeker in de herfst genieten we ervan. Het enige nadeel is dat de meeste bomen in de herfst hun blad verliezen en dat brengt soms behoorlijk wat opruimwerk mee.

Om dat makkelijker te maken plaatst de gemeente bladkorven in de week van 16 t/m 22 oktober.

Blad van gemeentelijke bomen

Zijn er bomen van de gemeente in de buurt waarvan het blad in uw eigen tuin valt? Dan kunt u dat blad kwijt in de bladkorf die vanaf eind oktober in uw wijk staat. De geplaatste bladkorven zijn alleen bedoeld voor het blad van gemeentelijke bomen dat in uw tuin terecht komt. Het is een extra service van de gemeente, zodat uw groenbak niet overvol wordt. Het groenafval uit uw eigen tuin mag niet in de bladkorven en ook het blad dat op de straat, stoep of in de plantsoenen komt hoort niet in de bladkorven. Dat blad wordt door de gemeente in samenwerking met Gildebor opgeruimd.

Plaatsen bladkorven

De bladkorven worden op dezelfde plekken als vorig jaar geplaatst. De korven worden afhankelijk van hoe vol ze zijn, elke week geleegd. Zijn de korven niet helemaal vol dan worden ze minder vaak geleegd. De bladkorven blijven tot de kerst in de wijk staan. Het kan zijn dat in de herfstperiode sommige korven verplaatst worden. Dat gebeurt omdat boomsoorten in verschillende periodes hun blad laten vallen. U mag de bladkorven niet zelf verplaatsen omdat de route voor de vrachtwagen van Gildebor dan niet meer klopt. Ook worden er geen extra bladkorven geplaatst.

Hieronder de locaties van de bladkorven in Hengevelde: