De Wouters vanuit Zuid Amerika

Enkele weken geleden vertrokken de twee Wouters( Buschers en Roescher) richting Zuid Amerika voor enkele maanden, beide voetballen zij in de selectie van WVV’34. Hoe gaat het daar heren? “Hier verloopt alles prima en alles gaat goed. We proberen zoveel mogelijk op de hoogte te blijven, alleen we hebben niet overal internet. Maar de voetbal ontgaat ons niet! Hier een update vanuit Lima, de hoofdstad van Peru waar we nu zijn.
Onze reis begon in Miami, vervolgens zijn we vertrokken richting La Paz (Bolivia). De verschillen zijn enorm betreft de omstandigheden. Ze leven hier een stuk armoediger en de gebouwen zijn ouderwets. Ondanks dat heeft de stad wel zijn charme. Gelukkig hebben we geen last gehad van het hoogte verschil, maar het was wel een stuk benauwder aangezien La Paz op 3,6 km hoogte zit. We hebben de eerste dag direct al onze trip naar de ‘death road’ en zoutvlaktes geboekt en hebben vervolgens de stad verkend.
Die dag erop hebben we de death road bedwongen:

Echt geweldig om te doen. Lekker om actief bezig te zijn. Het gebied is super mooi! Toen we weer kwamen hebben we direct de nachtbus gepakt naar Uyuni. Vanaf hier hebben we de 3 daagse trip gedaan in een jeep met 4 anderen. Het was super! Zoutvlakte gezien, flamingo's gespot, heel veel mooie natuur gezien (vulkanen, woestijn, e.d) en veel leuke mensen ontmoet. Daarna zijn we weer terug gegaan naar La Paz en via Copacabana in Cuzco (Peru) beland. Vanuit daar hebben we een 4 daagse jungle trip geboekt om de Machu Picchu te bezichtigen.  In deze 4 daagse trip hebben we wezen mountainbiken door de bergen. Geslapen in de jungle en vele kilometers gelopen daar de natuur. De laatste dag hebben we de Machu Picchu te bezocht. Zeer indrukwekkend wat ze destijds op de bergen volbracht hebben. De Inca's (lokale bevolking destijds) hebben maar liefst 250 woningen gebouwd en meerdere tempels en dat op 2,4 km hoogte. Na deze trip zijn we vanaf Cusco gevlogen naar Lima.

Tot zover een update van onze vakantie. Er staan foto's op de volgende link www.polarsteps.com/wouterroescher daar kun je ons ook volgen waar we zijn.

Groetjes van de Wouters!"