Emma Blokhorst (11) spaart doppen voor Diabetesfonds, help haar mee!

De 11-jarige Emma uit Hengevelde is uit het goede hout gesneden, want zij zet zich in voor het Diabetesfonds. Ze heeft al een hele vracht aan doppen gespaard. Emma: ""Ik ben Emma en ik spaar bier- en frisdrankdopjes voor het diabetesfonds. Willen jullie met mij mee sparen? Je mag de gespaarde doppen brengen bij mij thuis aan de Brummelhuisweg 1 maar ik kan ze ook bij je ophalen. Het beste kun je dan even met mijn moeder appen op 06-25383932. Wij brengen de doppen naar Bentelo en daar worden ze opgehaald en naar Leeuwarden gebracht. Alvast heel erg bedankt!", besluit de jeugdige vrijwilligster. Emma succes met je actie, klasse!

Arjan Pinkert is initiatiefnemer van de doppenactie. Hij startte de inzamelingsactie in 2014 voor zijn dochter Anouk (14) met diabetes type 1. Begon de doppenactie vijf jaar geleden nog als ludieke actie, inmiddels is actie uitgegroeid tot een landelijke operatie met 50 inleverpunten gerund door vijf vrijwilligers. Het geld dat het recyclen van de doppen oplevert, wordt gedoneerd aan het Diabetes Fonds.

Pinkert: ´Diabetes is niet alleen een dagtaak van de patiënt zelf, maar ook van de mensen er omheen. Ik wilde graag iets doen en hoorde dat er geld zit in doppen. Spontaan startte ik met mijn gezin een inzamelingsactie voor het Diabetes Fonds. Natuurlijk ben ik trots dat de actie tot een landelijk fenomeen is uitgegroeid!´

In alle provincies

Vrijwilliger Jan Dragt heeft zelf diabetes type 1 en is verantwoordelijk voor de opslag en het vervoer voor zijn regio. ´Mensen, gezinnen, sportverenigingen en bedrijven. Iedereen spaart kroonkurken van bier- en frisflesjes en metalen deksels van potjes voor ons. We zijn met 50 locaties in alle provincies vertegenwoordigd. Daar kunnen ze worden ingeleverd en slaan we ze op. Eens in de zoveel tijd regelen we een gesponsord transport naar een recycleplaats, zoals nu´, licht Dragt toe. Voor vandaag nodigde hij een aantal trouwe inzamelaars uit om aanwezig te zijn. Ook Hart van Nederland was aanwezig. > Bekijk het item van Hart van Nederland over de doppenactie.