Erehaag voor Remco: “He was ’n kearl, doar was d’r moar ene van”

Vorige week zaterdagmorgen werd de regio opgeschrikt door een dodelijk ongeval aan de Diepenheimsweg niet ver buiten Hengevelde. Het bleek te gaan om de 20-jarige Remco. De 20-jarige Haaksbergenaar kwam vorig weekend onder tragische omstandigheden om het leven en werd pas de volgende ochtend gevonden door een passant. Vandaag waren zijn geheime zender vrienden druk met het maken van een erehaag nabij het Glazen Bos in Haaksbergen. Niet zomaar een erehaag, maar een indrukwekkende haag van zendmasten, met treffende teksten waar je stil van wordt. Eentje ervan is :"He was 'n kearl, doar was d'r moar ene van".

De klap kwam keihard aan binnen de hechte vriendengroep van Remco. Ze zien het als een hele kleine schrale troost dat ze later vernamen dat hun maatje eigenlijk meteen is overleden. Tegenover RTV Oost verklaren zijn vrienden het volgende: "Dat hij dus niet misschien wel uren nog in de auto heeft gezeten te wachten op hulp. Alleen al de gedachte zou je gek van worden", zegt een van hen. In Remco's vriendenkring, onder wie een groot aantal etherpiraten uit Twente en de aangrenzende Achterhoek, heerst grote verslagenheid. Na het ongeluk werden eigenlijk meteen al grootse plannen gesmeed om er een onvergetelijke uitvaart van te maken.
"Alleen zitten we met het probleem dat we heel veel willen, maar door corona zo weinig mogen. We hebben daarom tegen elkaar gezegd dat we er een onvergetelijk afscheid van willen maken. Binnen de grenzen vanzelfsprekend."

Zaterdagochtend wordt Remco door zijn maatjes uitgeleide gedaan als hij naar het crematorium in Haarlo wordt gebracht. Waarbij hij nog een allerlaatste keer zijn eigen zendmast passeert. Hieronder enkele foto's: 

kearl2

kearl4

kearl5

zwav3

pke
De plek des onheils...