FC Twente breekt alle records en bracht ook broodjes beenham naar Hengevelde

Dat FC Twente ondanks magere jaren nog leeft in de regio, dat is vandaag maar weer eens duidelijk geworden. De club brak in de eerste uren van de verkoop van de seizoenkaarten alle records. Na drie uur staat de teller al op 5000. Ter vergelijking: vorig jaar had de club na één dag 1300 kaarten verkocht. En dat was ook nog eens op de dag na de huldiging na het behalen van het kampioenschap.

FC Twente siert de eerste dag van de verkoop op met een speciale actie waarbij spelers en medewerkers van de club langs de deur komen om het vermaarde broodje beenham uit De Grolsch Veste te bezorgen. Ook oud-spelers zetten zich in. Zo hebben onder meer Andy van der Meyde, Fred Rutten en Niels Overweg hun auto’s volgeladen. 

FC Twente startte de verkoop om 9.00 uur zaterdagochtend. Vanaf het eerste moment kwamen de supporters in de wacht te staan, vanwege de massale belangstelling. Wat het speciaal maakt is dat het door de coronacrisis maar de vraag is wanneer supporters weer naar het stadion kunnen. Zo bestaat de vrees dat mensen in 2020 niet meer naar voetbalwedstrijden mogen. Voor de fans van FC Twente is dat geen reden om af te haken.

Op de foto's hierboven en onder is te zien dat ze ook in Hengevelde waren, waar Mark Tuinte niet te beroerd was om ook een heerlijke box in ontvangst te nemen van de horeca-afdeling van FC Twente, die een heel goed jaar draaiden, totdat corona roet in het eten gooide.