Foei Pien en Nout!!

Soms duurt het even, maar dan ineens komen apen uit mouwen. De Pinkster-Gincana voerde de deelnemers onder meer langs een buitenwinkeltje in de bossen van kasteel Westerflier, niet ver van de Schipbeek. Daar moest men de prijs opschrijven van de theekan die er te koop werd aangeboden. Maar na verloop van enige tijd meldde de een na de andere groep dat de theekan niet was aangetroffen. Andere groepen gaven gewoon het juiste antwoord: € 2,00.
Wat dus al snel duidelijk werd, was dat een van de groepen de kan gekocht had cq verstopt had om daarbij de anderen op een dwaalspoor te brengen. Geintje. Moet kunnen, dachten ze. Maar wie had deze spel bedervende daad op de kerfstok?  “Daar zullen we wel nooit achter komen”, vermoedden de organisatoren van Wegdam Nieuws en De Kolenbrander.
Toch keek iemand nog eens goed naar de ingestuurde foto’s en jawel. Daar was de theekan. De daders luisteren naar de naam Pien en Nout, maar waarschijnlijk zijn de ouders uit de groep Blokhorst de ware spelbedervers.
Ze krijgen alsnog 100 strafpunten voor deze wandaad.