Fokveedag en K.O.C. keuring Ambt Delden 2014

Op zaterdag 26 juli 2014 wordt op het terrein van manege de Hoffmeijer de jaarlijkse fokveedag en K.O.C. keuring gehouden. In totaal zijn er voor de keuring 211 dieren aangemeld. Het gaat hierbij om 94 stuks jongvee en 117 melkkoeien.
Het evenement begint om half 10 s’ochtends met de individuele keuring van jonge kalveren. Sommige van deze kalveren worden voor gebracht door zeer jeugdige deelnemers van de Kalver Opfok Club ( 4 tot 6 jaar). Het is prachtig om te zien hoe de KOC deelnemers met elkaar de competitie aangaan wat betreft toilet en voorbrengen van het kalf.

Na de individuele keuring van jonge kalveren volgt de individuele keuring van oudere kalveren, pinken, jonge koeien en oudere koeien.
Om kwart over 1 wordt het programma vervolgt met de keuring van de bedrijfsgroepen en vanaf 2 uur volgt de kampioenskeuring. Tevens vindt 's middags de keuring van de Twente Classic plaats. De Twente Classic bestaat uit dieren die voor het derde jaar achtereen op de keuring te zien zijn, dus als kalf, pink en melkgevende vaars. Het belooft een gezellig dag te worden voor jong en oud in een gemoedelijke sfeer!