Grote opkomst bij Muziekcafé de Marke

Gisteren werd in Hengevelde opnieuw het muziekcafé gehouden. Zo'n 40 belangstellenden wisten de weg te vinden naar dit gezellige samenzijn. De vertrouwde kantine in Kulturhus de Marke ondergaat momenteel een transformatie. Vandaar dat het Muziekcafé een vervangende ruimte vond in de wat kleinere tenniskantine van de Marke. De muzikanten waren gisteren Charlotte Wegdam & Harry Kruisselbrink (Haaksbergen). Beiden zingen normaliter in het kwartet De Briljantjus. Charlotte en Harry maken speciaal voor Muziekcafé de Marke een muzikaal uitstapje. Charlotte maakte in de eindjaren 70 deel uit van de Chavronita's (in Hengevelde destijds erg populair). Charlotte keert hiermee even terug op vertrouwde bodem. Ook was Ben Lansink (Markelo) aanwezig. Ben is geen onbekende in de regio. Hij speelt op de accordeon en zingt hierbij liedjes in de sfeer van de jaren ‘50, ‘60 tot recent. De goed gevulde kantine (meer dan 40 bezoekers) had niet veel kleiner moeten zijn. Charlotte, Harry en Ben waren gelukkig op tijd aanwezig om zich met hun geluidsinstallatie een eigen plekje te verwerven. Achteraf gezien een heel verstandige beslissing. Om beurten speelden men een half uurtje waarbij changementen nu niet nodig waren. Bij een volle ruimte is dat heel plezierig en voor de bezoekers niet storend.

Harry begon na een prettige inleiding met het spelen van een paar  solostukken. Je waant je al vrij snel in de jaren 70 e.v. (Bee Gees, Neil Diamond etc.). Juist in een een kleine ruime luistert de afstelling van een geluidsinstallatie heel nauw. En met die afstelling was niets mis. Haast ongemerkt had Charlotte haar plaats naast Harry ingenomen. Samen zong men de twee half uurtjes vol (o.a. Ramses Shaffy & Liesbeth List). De bezoekers konden de combinatie erg waarderen. 
 
Ben nam het na een half uurtje vloeiend van Charlotte en Harry over. De muzikale ervaring druipt van Ben af. Het omgaan met het publiek, de instrumentbeheersing, etc. Je merkt aan alles dat Ben een entertainer is. Hij speelt, zingt, vertelt, verhaalt en betrekt het publiek erbij. De bezoekers gingen met een goed gevoel huiswaarts.
 
Jan Mulleman: "Nu gaan we op weg naar het Sinterklaascafé op woensdag, 4 december a.s. Dan hopelijk weer in onze vertrouwde kantine. Ik heb inmiddels via WhatsApp contact gehad met Sinterklaas en Zwarte Piet. Ondanks hun drukke dagen in Nederland wil men een bezoek brengen aan Muziekcafé de Marke; voor één dag omgedoopt in het Sinterklaascafé. Sinterklaas en Zwarte Piet hebben de wens geuit dat een gezellige dameskoor hun aanwezigheid muzikaal komt opluisteren. Ik heb het dameskoor ‘de Vrolijke Noot’ uit Eibergen inmiddels hiervoor kunnen overhalen.
Heel lang geleden kreeg ik van Sint een Piet een mondharmonica cadeau. Sint en Piet willen nu wel eens een keer horen of ik hierop vorderingen maak. Daarom zal ik woensdag, 4 december, ook een aantal mooie en gezellige liedjes spelen.
Sinterklaas heeft mij op de mogelijkheid gewezen dat bezoekers aan het Sinterklaascafé sinterklaascadeautjes, het liefst met een bijbehorend gedicht/verhaaltje (alles voorzien van naam), in een aldaar aanwezige zak kunnen deponeren. Het gedicht/verhaaltje graag aan ondergetekende overhandigen. Sinterklaas zal deze gedichten/verhaaltjes dan voorlezen. De persoon voor wie het cadeautje is bestemd kan zijn/haar cadeautje dan bij Sint en Piet op komen halen. De kans is wel groot dat deze persoon dan een Sinterklaas- of ander liedje voor Sint en Piet moet zingen. Ja, je moet er wel iets voor over hebben!"

Hieronder enkele foto's: