‘Heimwee naar Hengevelde’ deel 1: Linda Kuenenger – Pelle

Wegdam Nieuws start een nieuwe reeks met persoonlijke interviews. Het corona-nieuws vliegt je om de oren en erg vrolijk word je er niet van. Zeer triest is de berichtgeving soms zelfs. In deze nieuwe serie ‘Heimwee naar Hengevelde’ spreken we (per e-mail) vele dorpsgenoten die ons een kijkje geven in hun dagelijkse leven in deze coronatijd. Een serie met positieve verhalen uit de praktijk! We starten met de altijd vrolijke Linda Keunenger die afgelopen maandag 43 jaar is geworden!

H E I M W E E    N A A R    H E N G E V E L D E

Naam: Linda Kuenenger - Pelle
Leeftijd: 43 (omgekeerd 34 :-)
Waar ben je geboren in Hengevelde? “In de Klumperstraat”
Waar woon je nu? “Sinds vorig jaar oktober aan de Bomhof”

Hoe gaat het in deze coronatijd?
“Met mij en ons gezin, gaat het gezien de omstandigheden in deze coronatijd, goed. Wij (en naaste vrienden en familie) zijn allemaal gezond en dat is de grootste rijkdom die je momenteel kunt bezitten. Wel is het een ‘spannende en onzekere tijd’en dat is nogal eens beangstigend. Maar tot op heden, maken we er elke dag, op onze eigen manier een ‘feestje’ van.... Ik was afgelopen maandag jarig... en hoe vier je een verjaardag zonder je naaste familie en vrienden bij je? Nou ik heb het geweten! Ties en Diede hebben mij 's morgens in bed al in alle vroegte toegezongen en verrast met cadeautjes. Ook werd ik 's morgens al op tijd verrast met een foto-boodschap van mijn eigen familie (erg verrassend en leuk!). De tuin werd door de familie versierd met slingers. Vervolgens werd ik vanaf een uurtje of 10, om het half uur gevideobeld door een leerling uit de klas. Ook dit was erg speciaal! De leerlingen en mijn directe collega’s stuurden me ook nog een fotoboodschap via de post. Helemaal super. Zo was in een klap de hele keuken, versierd en had ik een keuken ‘vol visite’.
De rest van de dag vulde zich met ontzettend veel lieve app-berichtjes, telefoontjes, post en felicitaties via Facebook of Instagram. Ik heb me zo toch de hele dag wel echt jarig gevoeld.”

Wat is jouw motto in deze coronatijd?
"Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en je medemens..."

Wat mis je?
“Het echte contact met naasten, even het kletsen, bijpraten, gezellig samen een bakkie koffie of een borrel doen, die knuffel..."

Welke herinnering aan je leven in Hengevelde koester je vooral nu?
“Mijn gezinnetje, wel cliché, maar door nu veel samen te zijn, weet je dat je naasten en dan ook familie en vrienden één van je rijkste bezitten zijn.”

Hoe zie je de toekomst?
“Ik kijk nooit ver in het voren, maar geniet in het moment. Wel heb je verwachtingen, maar ook deze zijn bij te stellen. Genietend van alles wat er op er op ons pad komt, mag ik, hopelijk (erg) gezond oud worden met allemaal dierbare naasten naast en bij me.”