‘Heimwee naar Hengevelde’ deel 3: Sandra Keizer

Wegdam Nieuws is een nieuwe reeks gestart met persoonlijke interviews. In deze nieuwe serie ‘Heimwee naar Hengevelde’ spreken we (per e-mail) vele dorpsgenoten die ons een kijkje geven in hun dagelijkse leven in deze coronatijd. Met heimwee kijken we terug naar de tijd voor corona, toen alles in ons dorp nog ‘gewoon’ was. Heimwee naar Hengevelde is een serie met positieve verhalen uit de praktijk. De derde Hengeveldenaar die we spreken is de vrolijk Sandra Keizer!
H E I M W E E N A A R H E N G E V E L D E

Naam
Sandra Keizer - Roetgerink

Leeftijd
47 jaar

Waar ben je geboren in Hengevelde?
“Ik ben geboren in de Nieuwstraat en heb daarna 20 jaar in de Ruurstraat gewoond waar mijn ouders nu nog steeds wonen.”

Waar woon je nu?
“Ik woon nu alweer ruim 23 jaar op het Wegdam 5a samen met Marcel en onze 4 kinderen, hond en kat. Een heerlijke plek in een leuke buurt.”

Hoe gaat het in deze coronatijd?
“Het is een vreemde tijd waarin we leven maar met een bedrijf aan huis en een groot gezin, verveel ik mij geen minuut. De boekhouding, de was en het huishouden gaat wel gewoon door... Verder mag ik af en toe een boodschap doen voor m’n ouders want die behoren toch echt wel tot de risicogroep. En wat m’n hobby’s betreft : tja , alles zit nu op slot maar dat komt wel weer , nu proberen om thuis een beetje fit te blijven, een beetje schilderen en een boekje lezen kan altijd. En de jeugd vermaakt zich, ondanks dat ze nergens naar toe mogen, ook nog prima! Het is ondanks alles ook wel een gezellige tijd vind ik.
Gelukkig is iedereen om mij heen nog gezond en ik hoop dat dit ook zo blijft.

Wat is jouw motto in deze coronatijd?
“Deze geldt niet alleen voor de coronatijd maar voor alle tijden, mijn motto is:
Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat.”

Wat mis je?
“Ik mis de onbevangenheid. Als je eerder met een boog om iemand heen liep, dan zei dat genoeg over hoe je over iemand dacht. Maar nu moet je om alles en iedereen met een boogje, er aan denken dat je afstand moet houden... Ik ben daar niet zo goed
in. Vind het wel gezellig om even een kopje koffie te halen of om even een praatje te maken...”

Welke herinnering aan je leven in Hengevelde koester je vooral nu?
“Dat het een kleine en hechte gemeenschap is waar mensen elkaar nog kennen en met elkaar meeleven.”

Hoe zie je de toekomst?
“Ik denk dat heel veel mensen met beide benen weer op de grond staan en beseffen wat er nu echt belangrijk is. Voor de ondernemers is het te hopen dat ze het hoofd goed boven water kunnen houden en dat ze straks de draad weer goed op kunnen pakken .
Verder is het belangrijk dat er voor de corona gauw een vaccin wordt uitgevonden want als je hoort hoe slopend deze ziekte is, dat gun je niemand.”