‘Heimwee naar Hengevelde’ deel 4: Arjan Schreijer

Wegdam Nieuws is een nieuwe reeks gestart met persoonlijke interviews. In deze nieuwe serie ‘Heimwee naar Hengevelde’ spreken we (per e-mail) vele dorpsgenoten die ons een kijkje geven in hun dagelijkse leven in deze coronatijd. Met heimwee kijken we terug naar de tijd voor corona, toen alles in ons dorp nog ‘gewoon’ was. Heimwee naar Hengevelde is een serie met positieve verhalen uit de praktijk. De vierde Hengeveldenaar is de niet te missen (qua lengte), goedlachse Arjan (Arie) Schreijer.
H E I M W E E N A A R H E N G E V E L D E

Naam
Arjan Schreijer

Leeftijd
“40 jaar alweer”

Waar ben je geboren in Hengevelde?
“Geboren in het ziekenhuis te Hengelo, maar vlak daarna al verhuisd naar de Bentelosestraat 24 a, als buurt noemen we het: 'de Bentelerhook'

Waar woon je nu?
“Nog steeds aan de Bentelosestraat 24A na eerst op huisnummer 24 gewoond te hebben. Samen met ons gezin Erika 44, Jett 7 en Toon 6 hebben we kunnen ruilen met mijn ouders zodat we meer Lebensraum hebben. Waarvoor dank aan mijn ouders.”

Hoe gaat het in deze coronatijd?
“Ondanks dat het een spannende tijd is valt het mijzelf tot nog toe enorm mee. Mijn werk heb ik thuis als varkenshouder, dus in dat opzicht veranderde er niet zo heel veel. Tot op heden loopt de afzet redelijk door van het vlees, ben benieuwd wat de komende weken gaat geven. Daar lig ik wel eens wakker van.
Groot respect heb ik voor alle ouders (vooral moeders) die thuis zijn gaan werken en daarnaast ook de kinderen nog proberen les te geven. Je merkt dat dat wel de nodige energie kost, nu na enkele weken thuis zie ik wel dat de kinderen ook steeds beter hun draai vinden en het besef er is dat het niet een verkapte vakantie is. De digitale wereld helpt daar ook enorm bij. Echt knap hoe ze bij de Petrusschool alles zo vlot in de benen hebben gekregen om toch contact te houden tussen leerkrachten, leerlingen en ouders. Chapeau!
Gelukkig ben ik in het bezit van een motorfiets: Triumph Tiger explorer 1200, de beste fiets die ooit gemaakt is.... (al denken enkelen bij de MC Nog Steeds Zonder Naam daar anders over). Ik kan nu met het mooie weer mijn hobby motorrijden gewoon oppakken, al is het niet in groeps verband. Als penningmeester ben ik actief bij de MC. Als bestuur hebben we besloten het jaarlijkse motorweekend niet door te laten gaan. Dat is dan wel spijtig, maar wel te overzien.”

Wat is jouw motto in deze coronatijd?
“De Kop der veur en wees lief voor elkaar.”

Wat mis je?
“Het spontaan op bezoek gaan bij vrienden, kennissen en familie of gewoon een avondje naar de kroeg. Hetzelfde geldt voor het handballen dat ik bij de Stormvogels nog doe. Het slap lullen en gezellige team mis je wel.”

Welke herinnering aan je leven in Hengevelde koester je vooral nu?
“Dat we vrij zijn opgevoed en daardoor hele fijne kinderjaren hebben gehad. Wat later de radio Conzales-tijd in het melklokaal bij de familie Kerkveld aan de Dorreweg. Daar kijk ik met een glimlach op terug”

Hoe zie je de toekomst?
“Alles komt goed, mits....”

Foto: Jan Willem Schouten