Heimwee naar Hengevelde’ deel 7: Jon Klein Breteler

Wegdam Nieuws is een nieuwe reeks gestart met persoonlijke interviews. In deze nieuwe serie ‘Heimwee naar Hengevelde’ spreken we (per e-mail) vele dorpsgenoten die ons een kijkje geven in hun dagelijkse leven in deze coronatijd. Met heimwee kijken we terug naar de tijd voor corona, toen alles in ons dorp nog ‘gewoon’ was. Heimwee naar Hengevelde is een serie met positieve verhalen uit de praktijk. De zevende Hengeveldenaar die we spreken is de altijd sociale Jon Klein Breteler.

Naam?
Jon Klein Breteler

Leeftijd?
46 jaar

Waar ben je geboren?
“Ik ben geboren in het Gerardus Majella ziekenhuis in Hengelo.”

Waar woon je nu in Hengevelde?
“Vanaf dag 2 na mijn geboorte aan de Goorsestraat 12 in Hengevelde.”

Hoe gaat het in deze coronatijd?
“Het gaat redelijk goed met ons, maar we hebben ook zoals iedereen soms moeite dat er heel veel dingen uitvallen zoals school, sport, verjaardagen en vergaderingen.
Niemand in onze naaste kring van familie, kameraden en buurt heeft corona, maar is er wel door getroffen door sluiting van hun bedrijf ten gevolge van het coronavirus.
Onze kinderen Lieke en Tess verlangen intussen wel weer naar school, waar ze eerder nooit last van hadden!
Jolanda en ik ondervinden in ons dagelijks werk natuurlijk de genomen maatregelen zoals 1.5 meter afstand, geen beurzen en vertegenwoordigers en we zien in onze winkel dat mensen er ook moeite mee hebben om toch enigszins gedwongen opgesloten te zijn in hun eigen huis.
Mensen zijn de laatste 6 weken veranderd in meestal positieve zin. Ze zijn minder gehaast en ze hebben tijd voor een praatje voor iedereen. Ze zijn minder geërgerd als er een pakketje te laat is of dat er een bestelling in onze winkel te laat bij ons geleverd is zodat we een bestelling gedeeltelijk later thuis bezorgen.
Ook merken we dat heel veel mensen de weg naar onze winkel hebben (terug) gevonden en dat de mensen het toch wel erg prettig vinden dat we in veel gevallen een bijdrage kunnen leveren in deze voor iedereen zo rare tijd.“

Wat is jouw motto in deze coronatijd?
“Vooral doorgaan met ademhalen en kalm blijven, dan komt het goed!”

Wat mis je?
“Eigenlijk alles in de vorm van gemeenschappelijk vertier zoals sport, vergaderingen, verjaardagen en bezoekjes aan kameraden, familie, evenementen en uitgaansgelegenheden!”

Welke herinnering aan je leven in Hengevelde koester je vooral nu?
“Een fijne jeugd met veel kennissen en klanten.”

Hoe zie je de toekomst?
“Wel positief, maar de vraag is natuurlijk wanneer en hoe we weer doorgaan: zoals het behoud van het persoonlijk contact met klanten, kennissen en de vriendenkring, het bestaansrecht van onze winkel, de ontwikkeling van ons gezin, Hengevelde en de rest van de wereld.”