Hengevelde kruipt door oog van de naald tegen Hoeve

Hengevelde  kruipt door oog van de  naald tegen  Hoeve

De clash is door een familie vete geboren: Luc en Robin Eijsink zaagden al jaren aan de stoelpoten van oom Raymond als het zijn dart prestaties betrof; Eind 2014 trok het suikeroompje zijn stoute schoenen aan; een dartpaleis in zijn achtertuin: de Hengeveldenaren ontvingen “dart klapjes!” Genoeg redenen voor de Wegdammers om op zoek te gaan naar revanche, en zo geschiedde gisterenavond in een rokerig (zie foto!) dart walhalla bij de familie Kluin!

De finale werd met een ware triller waarmee de einduitslag op 17-15 werd bepaald! Luc Eijsink trok de beslissende set tegen Mark Rupert over de streep waardoor  Hengevelde  zich voor het eerst kampioen van deze onderlinge ontmoeting mag noemen!

In een  overvolle dart arena ‘Kluin-Ally ging  de strijd lang gelijk op; de 180-ers volgden elkaar in rap tempo op, de hoge finishes knalden op het bord. Van de vier poules, die ieder uit 2 Hengeveldenaren en 2 spelers uit de Hoeven bestonden,   gingen de beste twee sportmannen over richting “the Big Final”.

Vier van de Hoeve, met onder andere Raymond Eijsink in de gelederen  en evenzoveel Hengeveldse “speerwerpers” gingen vervolgens onderling uitmaken wie in aanmerking kwam voor de eeuwige roem en wie zich voor een jaar kampioen mocht noemen van deze ware dart klassieker van het oosten.

Voor de individuele titel ging het tussen Martin Keemers en Raymond Eijsink, met een 3-2 overwinning mocht de eerst genoemde zich kronen tot kampioen!

Volgend jaar  wordt  de strijd  vervolgd in de Hoeve waar de oranjehemden gebrand zullen zijn op revanche! Eerst trekt het dartcircus richting ’t Holt halverwege Diepenheim waar komend weekeinde de volgende vete wordt uitgevochten!