Hengeveldenaren op verrassingsbezoek bij Jimmy in Ierland

Afgelopen vrijdag trokken John Pierik, Jan Willen Pigge, Jeroen Nijkamp, Brian en Raymond Wegdam de stoute schoenen aan voor een ‘big surprise’ richting het Ierse plaatsje Ballinahown. Daar woont Jimmy Corrigan, al jaren een vertrouwd gezicht in Hengevelde, met name tijdens de Zomerfeesten. De beste man werd vrijdag 70 en daarom werd hij verrast met een bezoekje. Raymond Wegdam: “Het was een bijzondere avond vol met traditionele Ierse muziek, in het clubgebouw van een rugby vereniging! De verrassing was enorm op het moment dat we plotseling bij hem Voorde deur stonden. Aan alles kon je merken; Jimmy is een held hier in de omgeving. Hij treedt vaak op in binnen en buitenland als Ierse zanger en gaf deze avond ook nog even een showtje weg! Het publiek op de banken!”

Het contact tussen Jimmy en Hengevelde startte ooit op voor beiden vreemde bodem. Om precies te zijn in Velen Duitsland alwaar Raymond Wegdam aanwezig was als trainer van Bon Boy A1. Een jaar later stond er een toernooi in Denemarken op de agenda; Daar was Jimmy in 1997 als voorzitter van een jeugdelftal uit Ballinahown en omstreken op een toernooi, waar ook de A-jeugd van WVV aanwezig was. Brian en Raymond Wegdam en Christiaan Spijkerman doken daar op een late avond met hem het nachtleven in en zo begon een vriendschap. 

Ter gelegenheid van het WK voetbal in 1998 stuurde hij een flesje whisky naar Hengevelde, Brian stuurde hem een fles oranjebitter terug met een knipoog naar het goede voetbal van het Nederlands elftal. Twee jaar later was Jimmy (foto rechts) rond de tweede juni met zijn club te gast bij Bon Boys in Haaksbergen, waar ook Silkeborg en Velen,  bevriende voetbalclubs van Bon Boys, aan een toernooitje meededen.  Daarna kwam hij nagenoeg elk jaar naar Hengevelde om zijn vrienden en ook de Zomerfeesten te bezoeken. Jimmy was dan bijna altijd ingekwartierd  bij Hotel Pierik, maar heeft ook al bij Raymond Wegdam gelogeerd. ‘We hebben veel bier gedronken in Hengevelde’, vertelt hij telefonisch. ‘Bij café De Witte was het altijd feest. It was a lovely pub. Ik heb me er altijd goed geamuseerd.’

COMPUTER
Omgekeerd zijn Raymond, Brian, John Pierik en nog negen anderen ook in Ballinahown geweest. Jimmy vergeet het feest tgv zijn pensionering in 2009 nooit meer.  ‘John gaf me een computer cadeau’, herinnert hij zich nog goed. Over de Zomerfeesten is Jimmy vol lof. ‘Het is een briljant feest. Dat er zoveel mensen op afkomen, fascineert me enorm. En iedereen is vriendelijk, het dorp is vriendelijk, alles is mooi. Ik heb intussen zoveel vrienden daar. Vorig jaar ben ik door omstandigheden niet geweest. Dit jaar ben ik er weer’, besluit hij.

KLIK HIER VOOR EEN VIDEO TOEN DE HEREN ONVERWACHT AANKWAMEN.

Hieronder de foto's;