Hengeveldse boeren opnieuw naar Den Haag: “Nog nooit zoiets gezien”

Nadat vanochtend zo’n 3000 boeren in De Bilt in gemoedelijke sfeer protesteerden, zetten ze koers richting Den Haag. Daar kwamen al met al naar verwachting meer dan 20.000 boeren of sympathisanten van de boeren samen. Hieronder waren ook diverse Hengeveldse boeren die net als twee weken geleden zich hard maakten voor andere regelgeving rondom de stikstof uitstoot. Op een enkel klein incidentje na verliep de dag zeer positief, vrijwel het hele verkeer rondom Den Haag werd platgelegd. Het doel om het Binnenhof op te komen werd niet bereikt aangezien het leger met grote voertuigen de weg versperde. Tim Schonenborg uit Hengevelde was ook aanwezig. Tim: "Het was een dondersmooie dag, nog nooit zoiets gezien. Met een paar 100 trekkers stilstaan langs de snelweg en daarna tweebaans doorrijden door Leiden. Bijna iedereen kwam buiten staan om te zwaaien of een duimpje op te steken."
Jelle Vogt, die op de trekker naar Den Haag reed: "Ik was 24 uur onderweg! Ik heb een mooie, bijzondere en gezellige dag gehad. En hopelijk gaat de politiek luisteren naar de boeren en hoeven we dit niet weer te doen. We hadden en gezellige groep en waren rond 20.45 bij Utrecht."

Clint Veelers over de actie: "We stonden voor bij het podium en hadden geen idee hoeveel volk er was, welk zagen we gedurende de speeches nog trekkers aan komen rijden. Verder was het erg gemoedelijk en gezellig. Veel politie en ME aanwezig die gelukkig niks te doen hadden. Jammer dat we op de heenweg naar het Malieveld tegen werden gehouden door de politie. Boeren moesten een andere route pakken, want we mochten ook het Binnenhof niet op. Burgers overigens wel."

Klik HIER voor foto's en video's.

Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force (FDF) vindt dat de dag "fantastisch" is verlopen. "De aantallen en de sfeer had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht". Hoeveel boeren precies zijn komen opdagen in Den Haag, weet hij niet. Maar de schatting van de organisatie ligt op 20.000 tot 25.000 demonstranten. Zij kwamen met achtduizend tot tienduizend trekkers.