Hengeveldse docenten staken: “Samen staan voor goed onderwijs”

Duizenden scholen houden hun deuren vandaag tijdens de onderwijsstaking de hele dag gesloten. Ook zijn er scholen die wel openblijven, maar die geen of minder lesgeven vanwege de staking. In het hele land vinden manifestaties plaats. De grootste evenementen zijn onder meer in Leeuwarden, Almere, Amsterdam, Eindhoven, Goes en Den Haag. Ook docent van Hengeveldse bassischool de Petrusschool komen in actie, zij gingen vanmorgen al naar Enschede. Dineke Hek van de Petrusschool: "De school is vandaag dicht, de leerkrachten van de Petrusschool voeren actie. Wij willen dat er structureel geïnvesteerd wordt in goed onderwijs. Daardoor kunnen we zorgen dat het lerarentekort niet toeneemt, de klassen werkbaar blijven en er genoeg ondersteuning is voor leerlingen en leerkrachten.
De manifestatie in Enschede is onderdeel van de landelijke actie #investeerinonderwijs. Heel veel leerkrachten van de Petrusschool, Keender en heel Overijssel staan samen voor goed onderwijs bij de Diekmanhallen. Samen laten we een duidelijk geluid horen!"

In het hele land vinden manifestaties plaats. De grootste evenementen zijn onder meer in Leeuwarden, Almere, Amsterdam, Eindhoven, Goes en Den Haag. In Utrecht is onderwijspersoneel tussen 12.05 en 12.10 uur even stil. Het achterliggende idee daarvan is dat het onderwijs ook 'stilstaat'. In Rotterdam wordt 's ochtends een protestmars gelopen.

De Tweede Kamer behandelt woensdag de onderwijsbegroting. Nadat onderwijsminister Arie Slob vrijdag met 460 miljoen euro extra over de brug was gekomen, gingen de overlegpartners daarmee akkoord en leek de staking van de baan. Zowel de AOb als CNV Onderwijs kwam daarop terug na hevig gemor in de achterban.