Aankomende zondag Sinterklaasintocht Hengevelde

Aankomende zondag 24 november zal de Hengeveldse gemeenschap de Sint ontvangen met een mooie intocht en aansluitend een Sinterklaasfeest bij Herberg de Gebrande Waateren. Voorzitter van de Sinterklaascommissie, Arjan Kuipers: "Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas naar Hengevelde zal komen. Via de hoofdpiet hebben wij begrepen dat Amerigo dit jaar een rustdag krijgt en dat de Sint met een ander voertuig naar Hengevelde zal komen. Wij zijn zeer benieuwd waarmee hij ons gaat verrassen!". De intochtsroute is inmiddels bepaald. Deze loopt via de kinderrijke straten, maar start in tegenstelling tot andere jaren bij De Marke! De route die we door Hengevelde met Sinterklaas en zijn Pieten gaan maken is als volgt: Start om 14.30 uur bij de Marke - Bretelerstraat – Bomhof – tussen de duikers door – nieuwbouw – Diepenheimsestraat – Koenderinkstraat – Eeftinkstraat – Elfersstraat – Ruurstraat – Bekkampstraat – Diepenheimsestraat – Nieuwstraat – Goorsestraat – eindpunt bij Herberg de Gebrande Waateren. Bij Herberg de Gebrande Waateren wordt net als voorgaande jaren een kinderfeest met diverse spelletjes georganiseerd. Alle kinderen tot en met groep 5 kunnen hieraan meedoen! En voor de kleinste kinderen wordt er een speciale peuterhoek ingericht. De kinderen ontvangen hiervoor binnenkort via school een uitnodiging. Deze uitnodiging wordt ook bij de peuterspeelzaal en via Bommel de Beer uitgedeeld. We hopen weer op een grote opkomst op het Sinterklaasfeest!

Herberg de Gebrande Waateren heeft speciaal voor hiervoor een actiemenu samengesteld. Voor slechts 10 euro kunt u zondag vanaf 16.00 uur een heerlijke schnitzel met champignonroomsaus patat en sla komen eten. Voor de kinderen is er patat met een snack en appelmoes voor slechts 4,50 euro. 
Wilt u alvast reserveren? Dat is mogelijk via 0547 333 419.

Huisbezoeken op 5 december.
Ook dit jaar is het weer mogelijk om een persoonlijk huisbezoek van Sinterklaas te krijgen. Dit kan alléén op pakjesavond, 5 december. Sinterklaas is hiervoor beschikbaar vanaf 15.30. Een huisbezoek plannen kan door een appje te sturen of te bellen met 06-44004043 (Erika Schreijer). De kosten voor een huisbezoek per adres zijn €25 voor één gezin (max 3 kinderen), €40 bij twee gezinnen (max 6 kinderen) en €55 bij drie gezinnen.
 
Sinterklaas of Pietenpak huren 
Wilt u voor uw vereniging of uw bedrijf een Sinterklaas of Pietenpakken huren, dan kunt u contact opnemen met Denise Hietbrink via 06-20176699. De kosten hiervoor zijn € 50,- voor een Sinterklaaspak en € 25,- per Pietenpak + een borg van €50. Hengeveldse verenigingen bieden wij tevens het schminken van Sint en Piet(en) als extra service aan. Wel moet u hiervoor zelf contact opnemen met de schminkgroep via Linda Kuenenger, 06-20356330 om het schminken te plannen.