Ingezonden: JO19 viert eerste ‘Mooije’ 3 punter

De oudste jeugd van Hengevelde kreeg dit prille seizoen al heel wat voor de kiezen. Na de titel van afgelopen jaar nog geen enkele overwinning, de trainer de laan uit, leider Kevin die afscheid nam en dan gaat de razend populaire leider Henry de Mooij ook nog eens in Hengelo wonen! De mannen dachten, een keer de puntjes op de spreekwoordelijke i; de eerste drie punten zijn binnen en na de kraker tegen Grol het pandje van Henry en Helen inwijden; dat moest en zou op Wegdamnieuws! Hieronder het ingezonden verslag:

Na een slechte seizoenstart waar JO19-1 maar niet wist te scoren, alle doelpunten tegen kreeg, en verder weinig zelfvertrouwen opwekte werd er de afgelopen maand uit een ander vaatje getapt.
Ondanks Ninos Baysoy afscheid heeft genomen van de Groen-Gelen, waar Jan Rupert de nieuwe hoofdtrainer is van JO19-1, Kevin ten Buuren uitgezwaaid is die opgevolgd wordt door Jord Bouwmeester, heeft JO19-1 ook een trouwe toeschouwer verloren. Engelien Workel, een vrouw waar iedereen veel respect voor had bij WVV is helaas overleden.

Waar in Eibergen ook met een indrukwekkende minuut stilte het veld werd betreden, werd er met pech verloren van Eibergen JO19-1. Toch had WVV een goed gevoel over gehouden om met een sterke inzet aan te treden tegen nummer 3 Grol JO19-1
Een apart begin, waar Grol torenhoog de betere ploeg was maar WVV de kansen kreeg. Een erg sterk spelende Randy Smit kreeg de bal, dacht geen moment na en schoot zo de 1-0 binnen!
WVV wist dat er meer te halen was. Na een ijzersterk duo centraal achterin met Hielke Brummelhuis en Dani Morsink, bouwde WVV door tot nog meer mogelijkheden, en met succes! Een fenomenale steekpass van Sem Kuipers op Randy Smit resulteerde op de verdiende 2-0!

Het was rust, WVV zat in een perfecte positie om de nodige 3 punten te pakken en Jan Rupert hamerde erop om niet te verzaken en bracht ook zijn eigen termen: "Laat je de slagroom niet van de taart eten!" Een bijzondere zin die toch goed in de oren werd geknoopt van de spelers.
Verzaken deden de heren van JO19-1 totaal niet, die er vrolijk op los voetbalde. Een onderschepping op het middenveld van Kuipers die Berend Dubbe in gelegenheid bracht om een erg knappe 3-0 te maken.
In de koppies van de Hengeveldenaren kon iedereen zien dat de punten nog lang niet binnen waren, ook al was het 3-0. En daaruit kwam ook de 3-1. Een erg goede Vince Broshuis (14), die keepte omdat Douwe Rotink geblesseerd was, werd ondanks zijn supersterke debuut voor WVV JO19-1 toch geklopt door een knappe goal.
JO19-1 reageerde direct, door een voorzet van het chocobeen van Sem Kuipers knikte Niek Grefte de 4-1 tegen het net!

De heren van Rupert waren er nog lang niet, een extreem slot offensief deed de ploeg bijna de das om. Het werd 4-2 en kort daarna ook 4-3.

Alles of niets voor Grol, de nummer 3 van de competitie & parkeer de bus voor WVV. Grol had enorm goede kansen op de 4-4, maar WVV bleef sterk, mede door een bal die door Dani Morsink van de doellijn werd gehaald. WVV'34 EINDELIJK na wekenlang knetterhard werken 3 punten!Dit werd gevierd bij leider Henry de Mooij, die samen met zijn vriendin Helen hun eigen huis hebben gekocht!

JO19-1 pakt eindelijk dus de 3 punten, feliciteert Henry en Helen maar denkt ook aan Engelien!