maandag, 02 maart 2020 05:28

Bijzondere foto Hengevelde in de Tweede Wereldoorlog opgedoken

Geschreven door

Onlangs plaatsten we een oproep om in het kader van 75 jaar vrijheid foto's van Hengevelde in oorlogstijd in te sturen. Het is in onze ogen erg belangrijk de historie van Hengevelde te waarborgen en oude fotoalbums die uit een erfenis overblijven zomaar in de afvalcontainer te gooien. Hier kunnen zeer waardevolle foto's tussenzitten van Hengevelde in oorlogsstijd of zelfs van de bevrijding van 'Wegdam'. Bovenstaande foto was nog nooit eerder onder ogen gekomen van de redactie van Wegdamnieuws en werd onlangs ingestuurd, hetgeen de redactie verheugde. Hier zien we dwangarbeiders die gestationeerd waren in een kamp in Neede. Zij moesten in opdracht van de Duitsers het gebombardeerde kerkhof 'herstellen', tot zover mogelijk. Diepe kraters waren geslagen en vele graven vernield. Hier kregen de werkers wat te eten op de Goorsestraat ter hoogte van het kerkhof. Links op de achtergrond is nog de schoorsteen van de oude melkfabriek, rechts op de achtergrond kastanjebomen die anno 2020 nog altijd de voorzijde van het kerkhof sieren.
Hierbij nogmaals de oproep. Heeft u familieleden die de oorlog hebben meegemaakt en hebben ze nog foto's van Hengevelde in oorlogstijd, schroom niet en tip ons via redactie@wegdamnieuws.nl. De redactie is bereid de foto's te digitaliseren voor u.

Laatst aangepast op maandag, 02 maart 2020 06:10
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.