vrijdag, 19 februari 2021 18:49

Column van Frank: Kommer en kwel

Geschreven door

Vanavond was Frank de Wit te beluisteren in Wegdam Weekend met zijn wekelijkse column. En dat ging dit keer over boodschappen doen bij de Coop Hengevelde, want Frank had er moeite mee deze week om de juiste artikelen te vinden. Hieronder de column van Frank!
Goedenavond luisteraars. Afgelopen week was ik bij de Coop waar onze Wegdam weekend Wall of Fame ook hangt en daar gebeurde iets vreselijks. Bij het groenteschap werd voor mij de laatste komkommer weggenomen. Nu ben ik zeer gesteld op datgene wat op mijn boodschappenlijstje staat, die mijn vriendin namelijk schrijft, en zonder komkommer kon ik dus feitelijk niet thuiskomen. Ik dacht dit is ellende, dit is komkommer en kwel. Wat nu? In een opwelling heb ik toen maar de courgette gepakt die nog het meest op een komkommer leek. Maar nu komt het. Waarvoor moest ik nu gaan betalen? Voor een komkommer of een courgette? De courgette is namelijk duurder dan de komkommer, en Nederlander zoals ik ben, was dat niet de bedoeling. Ik wilde immers een komkommer en geen courgette. Beide groentes hoef je niet af te wegen en hoef je dus geen sticker op te plakken, dus ik kon de sticker van de komkommer niet op de courgette plakken, omdat daar geen sticker voor is. Om de verwarring zo compleet mogelijk te maken, heb ik de courgette die door moest gaan voor komkommer, afgewogen en er een sticker van sperziebonen opgeplakt. Wie weet ziet de caissière de courgette die door moet gaan voor een komkommer wel voor één hele grote sperzieboon aan dacht ik.

Afijn, het volgende artikel wat prijkte op mijn boodschappenlijstje waren appels. Appels dat kan niet zo moeilijk zijn dacht ik. Totdat ik bij het vak van de appels kwam. Waarom zijn er zoveel soorten appels? Jonagold, Elstar, Pink Lady, Granny Smit, Golden delicous, Kanzi, Goudreinet en de Honey Grunch. Nu snap ik pas waarom je appels niet met peren moet vergelijken, omdat appels met appels vergelijken al lastig genoeg is. Nu kon ik 3 dingen doen. De fifty/fifty inschakelen, het publiek vragen of mijn vriendin bellen. Ik besloot om het publiek te vragen. Ik klampte een willekeurige voorbijganger aan en vroeg wat de lekkerste appelsoort was. Ik kreeg als antwoord: Ja dat is natuurlijk de Glorie van Holland. De Glorie van Holland, die naam kwam meer in de buurt van een slechte pornofilm in plaats van een appelsoort. Maar goed. Ik op zoek naar de Glorie van Holland. Helaas heeft de Coop deze soort niet in het assortiment. Dus mijn keus viel op de Pink Lady. Die zal vast een keer meegespeeld hebben in de Glorie van Holland dus die kwam naar mijn mening het meest in de buurt.

Nu hoefde ik nog maar 1 product te hebben en ik had nog 2 hulplijnen over. Het laatste product was de winterpeen. Zou dit alleen op het lijstje staan omdat er een beetje sneeuw gevallen was of is de winterpeen ook wel in de zomer verkrijgbaar? Waarom heet zo’n ding eigenlijk een winterpeen? Of is de winterpeen alleen geschikt om in een sneeuwpop te drukken en een ander soort wortel niet? Geen idee, maar mijn zoektocht in het groenteschap van de Coop was in ieder geval nog niet ten einde. Ik kon het niet laten om het even te googlen en ik kwam er dus achter dat de winterpeen in de zomer groeit en niet in de winter. Dit is dus weer zo’n groente die je mega op het verkeerde been zet. Langzamerhand werd ik wel een beetje moedeloos in de buurtsuper van Hengevelde. Op het bordje in het groenteschap stond geen winterpeen. Alleen wortelen. Wat kan mij het schelen, ik was er klaar mee, ik pakte de eerste de beste wortel en ging enigszins opgelucht naar de kassa met 2 hulplijnen over.

Het meisje achter de kassa scande de producten, pakte de courgette vast, bliepte hem langs de scanner, en zei: Dat wordt dan € 15,85- en de volgende keer niet meer jokken.. of moet ik zeggen artisjokken..

Tot volgende week!

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.