dinsdag 23 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

'Zomers' paasvuur Hengevelde, traditie duurt voort

  • zondag, 21 april 2019 21:53
  • Geschreven door 

De gehele week was er onzekerheid of het paasvuur kon doorgaan, maar donderdag kregen de 'boakebouwers' goed nieuws. Het mocht doorgaan, echter met bepaalde voorzorgsmaatregelen. Zo mocht de boake niet groter zijn dan zo'n 5 meter, was er een lint om bezoekers op een veilige afstand  te houden en stond er een giertank met zo'n 24.000 liter water klaar om te blussen, mocht het vuur zich verspreiden. Aan deze regels hadden de vrijwiligers zich uiteraard gehouden en ook aan de kinderen was gedacht. Zo was er gezien de zomerse temperaturen een voetbalveldje opgezet, hetgeen overigens veel stuivend zand opleverde. Dit mocht de pret niet drukken, want sommige ouders genoten zelfs in de korte broek met een biertje in de hand. Het vuur werd overigens aangestoken door kinderen met fakkels (zie fotoalbum hieronder). Het lint naar het ontsteken werd geopend door Isa Assink, de jongedame vervulde deze rol met verve. Nadat het vuur ontstoken was gingen de kinderen gauw weer op veilige afstanden en was het spelen geblazen. 

Of het Paasvuur volgend jaar op dezelfde locatie, aan de Needsestraat, volgend jaar weer op deze plek is, is onzeker. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van plan De Witte III. De planning is namelijk dat er huizen komen op deze plek. Of dit volgend jaar al het geval is, dat is dus nog even afwachten.

Klik HIER voor de foto's.

Klik HIER voor de video.

Laatst aangepast op zondag, 21 april 2019 22:18
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Rijkdom is als je opstaat

en zin hebt aan de nieuwe dag

Moniek Wegdam

 

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren