maandag, 07 oktober 2019 12:26

Senioren Hengevelde gestart met iPadcursus

Geschreven door

Afgelopen vrijdagmiddag stapten 15 senioren toch ietwat beschroomd met een iPad onder de arm de conferentiezaal van De Marke binnen om zich te wagen aan een nieuw avontuur. Leren werken met een mooi en modern communicatiemiddel dat voor de jongere generatie al een vanzelfsprekendheid is geworden. Aangemoedigd door kinderen en kleinkinderen durfden ze het aan om zich termen als cursor, router, wifi, touchscreen, WhatsApp en nog vele andere, vaak Engelstalige termen eigen te maken. Het is natuurlijk ook een hele stap. Daar waar voorheen alles nog simpel binnen kwam via de postbode, de telefoon of andere gebruikelijk informatiebronnen moet het nu allemaal digitaal.

Dapper gingen de dames en heren onder leiding van Frans Zengerink van het KBO aan de slag. Na twee uur werken kon men merken dat het menselijke brein bij de meesten wel vol zat. Volgende week verder. Complimenten aan deze senioren die niet bang zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.