dinsdag, 08 oktober 2019 06:12

Muziekcafé de Marke beregezellig

Geschreven door
Marcel Wolterinck uit Hengevelde (trekharmonica), Mat Broekhuizen uit Diepenheim (klassieke gitaar) en Marrie Blanken uit Hengevelde (accordeon) hadden de eer het spits af te bijten in Muziekcafé de Marke. Zo’n 30/40 bezoekers kwamen kijken en luisteren hoe Marcel, Mat en Marrie het eraf brachten. Afgaande op eigen waarneming en op de ontvangen reacties kunnen we terugkijken op een geslaagde ochtend.
Naast het delen van hun passie voor muziek, delen Marcel, Mat en Marrie ook hun openheid. Alle drie muzikanten gaven de bezoekers een kijkje in hun muzikale wereld. Marcel bespeelt naast de trekharmonica ook de gitaar. Welk instrument is zijn hoofdinstrument en waarom? Mat vertelde open over het probleem met zijn nagels (goede nagels zijn voor hem onmisbaar). Marrie vertelde waarom haar accordeon een lange tijd niet meer door haar werd aangeraakt. Natuurlijk zijn dit geen onderwerpen waar de wereld wakker van ligt. Maar het contact tussen muzikant en bezoeker(s) wordt zo wel prettiger en menselijker.
De bezoekers kregen meer inzicht in de eigenschappen en verschillen tussen de trekharmonica en de accordeon. De klanken van de klassieke gitaar namen de bezoekers mee naar zuidelijke oorden. En wanneer Marrie het met haar muziek voor elkaar krijgt dat een koppel nog even vlug een dansje waagt, tja, dan is het tijd om het muziekcafé voor een maand te sluiten.
 
Tot woensdag, 6 november a.s. bij het volgende Muziekcafé de Marke! Hieronder enkele foto's:

thumbnail Mat
 
muzcaf1

muzcaf2

muzcaf3


Laatst aangepast op dinsdag, 08 oktober 2019 10:37
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.