woensdag, 13 november 2019 05:25

Riek naar de Premier League

Geschreven door
Hoe uniek is het dat een vrouw op 86-jarige leeftijd een bezoek brengt aan de wedstrijd Newcastle United -Bournemouth? Het idee is spontaan geboren op Koningsdag. Een stel vrienden zit wat bij elkaar en keuvelt wat en plotseling komt het onderwerp op tafel van Gerard te Lintelo; Het ‘petekind’ van Riky Schonenborg is de eigenaar van een waar dieren ziekenhuis in Engeland. Haar grote wens is dat ze daar toch een keer naar toe zou kunnen! Zo kwam er een vergeeld adressenboekje voor de dag: Het bleek in de buurt van Newcastle te zijn. De link met een voetbalwedstrijd werd al snel gelegd en de woorden van Riky waren; “Ik wil ook wel naar die voetbalwedstrijd!” Er werd bijna ter plekke actie ondernomen en in no time was het geregeld.

IMG 7151

Het bezoek aan het dierenziekenhuis was een clash der culturen; Engelse dierenliefhebbers koesteren hun huisdieren, terwijl men in Nederland er iets genuanceerder in staat.

riek 5<<<Gerard achter de MRI

Een echo? Een MRI? Fysiotherapie? Allemaal dagelijkse bezigheden in de dierenkliniek van oud Rietmolenaar Gerard te Lintelo. Riky mag trots zijn op haar petekind; Hij daar met niets is begonnen, verrichtte pionierswerk en daar iets neer heeft gezet waar je U tegen zegt.


En de wedstrijd? Die werd in een enerverend duel met 2-1 beslist is het voordeel van de thuisploeg. Zo heeft Riky, maar zeker ook de andere zes een herinnering om nooit te vergeten!

riek 6
Tussen de mensenmassa door op zoek naar de plek in het stadion

 

riek 3
Riky vermaakte zich opperbest tijdens de wedstrijd Newcastle - Bournemouth

 

riek 4
Voor de woning van Gerard

riek 8
Robert en Riky Schonenborg in Newcastle

riek 1
Riky met 'petekind' Gerard

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 12 november 2019 21:00
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.