Jubileum- en Hofprins Roy I gelijk voor de leeuwen

De eerste dag als Jubileum- en Hofprins Roy I was voor Roy Doeschot meteen al een drukke dag; straatnaambordjes, huisbezoeken, kroamschudden. Terwijl de revuevereniging Kulturhus de Marke leeg pakte ging Hofprins Roy I samen met zijn gevolg op pad om een aantal huisbezoeken af te leggen. De dag werd vervolgd bij residentie Varenbrink waar samen met de gehele de vereniging een nieuw Prinsendoek werd onthuld. Op het doek staat naast de naam van Hofprins Roy I een afbeelding van het Prinsenbord dat vroeger bij Varenbrink boven de ingang hing tijdens het carnaval seizoen. Varenbrink was immers vroeger, voor Café de Witte en Assink, ook de residentie van de Carnaval. Dit bord prijkt nu altijd nog op de Carnavalswagen. Zo keert een stukje historie weer terug.

Na deze onthulling volgde de onthulling van de straatnaambordjes. De Wethouder Goselinkstraat is daarmee een jaar lang omgedoopt tot Prins Roy I - straat.

Gevolgd door het kraamschudden bij de leden Madelon Assink en Elke Kiezenbrink en een feestje in de kantine van Doeschot Constructie & Plaatwerk samen met de familie, buurt, vrienden van Hofprins Roy I, zijn Prinses Gerlinde en de kinderen.

De avond is vervolgens afgesloten bij residentie Varenbrink waar tot in de kleine uurtjes een mooi weekend werd afgesloten.

Al met al een zeer geslaagd weekend, waarvan de Prins en Prinses intens hebben genoten! Iedereen bedankt.

De broers lijken wel erg op elkaar, je zal je maar vergissen....